Απότομη προσγείωση από Βρυξέλλες: Δεν υπάρχει πολιτική διαπραγμάτευση, μόνο αξιολόγηση!

Εκτός ατζέντας η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας

Μπορεί η Ελλάδα να ετοιμάζεται για αίτημα ώστε να τεθεί και το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η Ελλάδα θα είναι εκτός ατζέντας.

Όπως αναφέρουν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές στο STAR, στη Ρίγα δεν θα γίνει Σύνοδος της Ευρώπης αλλά Σύνοδος της ΕΕ και χωρών της ανατολικής Ευρώπης.

«Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα, ενώ και στο περιθώριο της Συνόδου οι χώ��ες που έχουν ιδιαίτερα συμφέροντα στην ανατολική Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία, κλπ.) θα έχουν αλλεπάλληλες επαφές για να κλείσουν τα δικά τους ζητήματα» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

«Δεν υπάρχει πολιτική διαπραγμάτευση, μόνο αξιολόγηση»!

Την ίδια ώρα, σε… απότομη προσγείωση οδηγούν πηγές των Βρυξελλών τις προθέσεις του Μαξίμου για πολιτική διαπραγμάτευση του ελληνικού ζητήματος.

Όπως αναφέρει αξιωματούχος των Βρυξελλών στο STAR, «η διαπραγμάτευση τελείωσε στις 20 Φεβρουαρίου. Αυτό που κάνουμε τώρα λέγεται αξιολόγηση και όχι διαπραγμάτευση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υπάρχει χρόνος για πολιτικές λύσεις, οι λύσεις που θα βρεθούν θα είναι τεχνικές».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top