«Μαστιγώνει» το Μαξίμου ο Λαπαβίτσας: Στην εξεταστική για Μνημόνιο και η παρούσα κυβέρνηση!

«Να μη διαχωριστεί η έρευνα κατά περιόδους» - Συμφώνησε επί της ουσίας με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

«Μαστιγώνει» το Μαξίμου ο Λαπαβίτσας: Στην εξεταστική για Μνημόνιο και η παρούσα κυβέρνηση!
Άφωνη άφησε την Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια ο Κώστας Λαπαβίτσας όταν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ερευνηθεί και η παρούσα κυβερνητική περίοδος, κάτι που έχουν προτείνει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν θα πέσει «γκιλοτίνα» στον χρονικό ορίζοντα για την εξέταση των ευθυνών και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να διαχωρίσουμε τις έρευνες κατά περιόδους. Αυτό μοιάζει με καταμερισμό ευθυνών ώστε να βγει κάποιος και να πει ότι “στην δική μου περίοδο όλα έγιναν καλά και στην περίοδο του άλλου υπήρξε καταστροφή».

Έτσι, επί της ουσίας συμφώνησε με τις προτάσεις του Μάκη Βορίδη και του Ανδρέα Λοβέρδου που ζήτησαν να επεκταθεί η έρευνα και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Η πρώτη αντίδραση στην τοποθέτηση του κ. Λαπαβίτσα ήταν από την -επίσης- βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, η οποία άφησε αιχμές κατά του συναδέλφου της λέγοντας: «Η πρόταση που ψήφισε η Ολομέλεια είναι συγκεκριμένη. Δεν θ�� μιλήσουμε εδώ γενικά για την κρίση».

Ακολούθησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος προσπάθησε να τοποθετηθεί με χιούμορ λέγοντας πως μπορεί στο μέλλον να υπάρχει επιτροπή «για το πώς φύγαμε από την περίοδο λιτότητας και για πως βγήκαμε από την κρίση».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την πλευρά του, πρότεινε να αρχίσει η έρευνα από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και να χωριστεί σε 5 περιόδους, με την τελευταία να αφορά την κυβέρνηση Τσίπρα: «Αν ισχύουν όσα ακούμε για την νέα συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα και για μέτρα 4,5 δισ. ευρώ κατ έτος για το 2015-2016, τότε υπάρχει θέμα για την επιτροπή μας. Προκύπτει θέμα που θα απασχολήσει τις έρευνες της επιτροπής μας ακόμα και αν η πλειοψηφία δεν το επιθυμεί».

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης υποστήριξε πως «ενόψει της υπογραφής του 3ου μνημονίου μοιραία θα ανοίξει η συζήτηση».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top