ΠΑΣΟΚ: «γραφικός αποσυνάγωγος και πολιτικά ευνουχισμένος ο Βαρουφάκης»!

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και για τις δηλώσεις Μάρδα

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων «γραφικό αποσυνάγωγο»!

Συγκεκριμένα, στο «κατηγορώ» του κατά Βαρουφάκη, το γραφείο του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Η Ελλάδα έχει δυστυχώς την περίοδο αυτή υπουργό Οικονομικών που:
- Έχει καταστεί γραφικός αποσυνάγωγος στο Eurogroup, χωρίς ίχνος διαπραγματευτικής αποτελεσματικότητας
- Έχει ευνουχιστεί από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τον έθεσε υπό πολλαπλή επιτροπεία
- Εκπέμπει κάθε ημέρα αντιφατικά και α��ησυχητικά μηνύματα θέτοντας υπό αμφισβήτηση την σημασία της συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη, πιστεύοντας στο bitcoin και συζητώντας στα σοβαρά την εισαγωγή διπλού νομίσματος!

Αυτός λοιπόν ο κ. Βαρουφάκης αμφισβήτησε σήμερα το PSI αναπτύσσοντας την καταπληκτική θεωρία ότι με το PSI που οδήγησε στο κούρεμα του χρέους, την ριζική αναδιάρθρωση και την μείωση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησής του κατά 60% σε σχέση με το 2009, διευκόλυνε την ΕΚΤ, γιατί η Ελλάδα οφείλει να εξοφλήσει τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ στο 100% ανεξάρτητα του τιμήματος που κατέβαλε η ΕΚΤ στην δευτερογενή αγορά όταν τα απέκτησε!

Δεν τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης στήριξαν το κούρεμα και την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους δεχόμενες, στο πλαίσιο του PSI, να επιστρέφουν τα κέρδη τους στην Ελλάδα, αλλά ταυτοχρόνως διεκδικεί τα 1,9 δις των κερδών αυτών!

Δεν σκέφτεται ότι βασική του μέριμνα πρέπει να είναι τώρα η διεκδίκηση της εφαρμογής των δεσμεύσεων του Eurogroup για περαιτέρω παραμετρικές αλλαγές στο ελληνικό δημόσιο χρέος, δεσμεύσεων που είναι παρακολούθημα και συνέχεια του PSI του 2012!

Δεν αντιλαμβάνεται ότι, όπως υπάρχει τώρα το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, έτσι λειτουργούσε πρακτικά η αγορά ομολόγων των κρατών - μελών της ευρωζώνης από την ΕΚΤ, ιδίως την σκληρή περίοδο της κρίσης το 2008-2011. Πώς είναι δυνατόν ένας υπουργός Οικονομικών να μη καταλαβαίνει ότι η ΕΚΤ θεωρ��ί το χαρτοφυλάκιο ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχει ως πρώιμο τμήμα του μηχανισμού ποσοτικής χαλάρωσης γιατί επιτέλεσε μέσα στην οξεία φάση της κρίσης την ίδια λειτουργία;

Όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης καθιστούν επιτακτική για την προστασία του εθνικού συμφέροντος και την αξιόπιστη διεξαγωγή της διαπραγμάτευσης την πλήρη απόσυρσή του».

ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ και για τη δήλωση Μάρδα ότι δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές τον Ιανουάριο

Κριτική ασκεί το ΠΑΣΟΚ και στην δήλωση του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ κ. Μάρδα ότι οι εκλογές δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει τον Ιανουάριο.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει για το συγκεκριμένο ζήτημα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις στελεχών του και πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του διαπιστώνει ότι οι εκλογές δεν έπρεπε να γίνουν τον Ιανουάριο, γιατί θα προέκυπτε ταμειακό πρόβλημα του Δημοσίου μετά τον Φεβρουάριο.

Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που προκάλεσαν τις εκλογές τον Ιανουάριο αρνούμενοι να συναινέσουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την προηγούμενη Βουλή.

Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που μόλις ανέλαβαν την κυβέρνηση δήλωναν, χωρίς επίγνωση, ότι δεν θέλουν τις δόσεις και την παράταση του προγράμματος. Αυτοί κυβερνούν τη χώρα και διαπραγματεύονται μεταξύ τους τη μοίρα της».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top