Τέσσερα πρ��απαιτούμενα θέτει το ΔΝΤ για συμφωνία Ελλάδας-θεσμών

Σε εξέλιξη συνάντηση Ντράγκι-Λαγκάρντ

Τέσσερα προαπαιτούμενα για να υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-θεσμών θέτει το ΔΝΤ.

Όπως ενημέρωσε στο καθιερωμένο briefing o εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, τα 4 προαπαιτούμενα είναι: τα δημοσιονομικά, οι μεταρρυθμίσεις, το χρηματοδοτικό κενό και το χρέος.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ θέτει δημόσια το θέμα του χρηματοδοτικού κενού και της βιωσιμότητας του χρέους στην Ελλάδα.

«Για να είναι αξιόπιστη η συμφωνία θα πρέπει να υπάρχουν και τα 4 αυτά στοιχεία» είπε ο Ράις.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αντέκρουσε τις κατηγορίες ότι το Ταμείο δεν είναι ευέλικτ��: «Είμαστε ευέλικτοι σε ιδέες και προτάσεις αλλά αυτές πρέπει να οδηγούν στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος».

Ο Ράις σχολίασε και τα περί Plan B για την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε πει και σε προηγούμενο briefing, ότι το ΔΝΤ είναι υποχρεωμένο να εξετάζει όλα τα σενάρια. «Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη» ξεκαθάρισε στη συνέχεια ο ίδιος.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όπου αναμένεται να συζητήσουν τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει σήμερα στις 9.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Τζέρι Ράις, ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν, θα ενημερώσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.
​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top