Κατρούγκαλος: Δημοψήφισμα με πρόταση για "όχι" σε περίπτωση ρήξης

"Πάντοτε υπάρχει τρόπος να βρούμε ρευστότητα"

Κατρούγκαλος: Δημοψήφισμα με πρόταση για "όχι" σε περίπτωση ρήξης

​«Όποιος διαπραγματεύεται πρέπει να έχει ως πιθανό ενδεχόμενο, απευκταίο αλλά πιθανό, και τη ρήξη», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή "ONline" του MEGA" για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Σύμφωνα με τον κ.Κατρούγκαλο, η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα καλόπιστης διαπραγμάτευσης, γιατί αυτή ήταν η εκλογική εντολή που πήρε.

Ο ίδιος εκτίμησε πάντως ότι «συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες είναι να έχουμε συμφωνία».

Μιλώντας ωστόσο υποθετικά ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε πως «αν έχουμε ένα ultimatum (τελεσίγραφο) που μας λένε "αυτά που μας δώσατε δεν μας φτάνουν, εμείς θέλουμε αυτά και άλλα τόσα και άλλα τόσα," σε αυτή την περίπτωση αν εμείς θεωρήσουμε ότι αυτό ξεφεύγει από τα όρια εντολής που είχαμε, ξεφεύγει από τα όρια του ανεκτού συμβιβασμού, θα πούμε όχι». Συνέχισε, δε, λέγοντας: «σε περίπτωση που χρειαστεί να πούμε όχι, τονίζω ότι κατά τη γνώμη μου δεν είναι απλώς απευκταίο, αλλά και απίθανο, θα πρέπει να θέσουμε το ερώτημα στον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα και με την πρόταση του όχι».

Στο ερώτημα ποια θα είναι η επόμενη μέρα σε περί��τωση ενός "ΟΧΙ" ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε: «λέμε όχι και δοκιμάζουμε στο νέο πολιτικό περιβάλλον», λέγοντας με νόημα πως ,«πάντοτε υπάρχει τρόπος να βρούμε ρευστότητα».

Ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε πάντως πως «η λογική λέει ότι, θα έχουμε συμφωνία, γιατί το να μην έχουμε συμφωνία είναι κακό και για τις δύο πλευρές». «Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είμαστε ούτε δεδομένοι, ούτε εκβιάσιμοι» εξήγησε.

Αναφερόμενος στις κόκκινες γραμμές είπε πως «δεν είναι μια ιδεολογική εμμονή», αλλά στόχος είναι να μην επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο οι αδύναμοι και να μην υπάρξουν υφεσιακά μέτρα.

Ειδικά για τον ΦΠΑ ανέφερε ότι η συζήτηση δεν είναι ακόμη τελική, σημειώνοντας ότι τα πάντα θα κλείσουν, όταν θα είναι έτοιμες να μπουν οι υπογραφές. Είπε πάντως ότι ακόμη κι αν η συζήτηση που γίνεται καταλήξει σε έναν ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ, όποιο κι αν είναι το ύψος του, για εκείνα τα προϊόντα που καταναλώνουν οι αδύναμοι, η κυβέρνηση θα επιμείνει να έχει χαμηλό συντελεστή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top