ΒΟΜΒΑ από Μητρόπουλο: «Ας μου δώσει ο Θεός δύναμη να μην δειλιάσω»

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή

​Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Α. Μητρόπουλος να καταψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση αν αυτά δεν συνάδουν με την λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει μπλέξει σε πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα που ζητούν οι δανειστές και τόνισε με νόημα:

«Ο Θεός να μου δώσει δύναμη να μη δειλιάσω, αλλά μέχρι τότε θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να πείσω τον πρωθυπουργό να μη φέρει άγρια μέτρα προς ψήφιση».

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε επίσης ότι βρισκόμαστε σε δεινή θέση, όλη αυτή την περίοδο της διαπραγμάτευσης και κατηγόρησε τους δανειστές ότι «δεν διαπραγματεύονται, θέτουν τελεσίγραφα και εκβιάζουν. Ζητούν ακύρωση της λαϊκής εντολής και μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας».

«Εγώ βλέπω σκηνικό πλήρους αδιεξόδου», είπε ο κ. Μητρόπουλος και επανέλαβε ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν μπορεί να φέρει στη Βουλή τέτοια μέτρα.

Παραδέχθηκε επίσης ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποπέσει σε υπερβολές και χαρακτήρισε «κακή», τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Επέμεινε τέλος ότι το δημοψήφισμα είναι η μόνη λύση, ώστε να πάρει η κυβέρνηση ενισχυμένη λαϊκή εντολή και να πάει πιο ισχυρή να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της.