ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση σήμερα του ΔΣ του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ο Τόμσεν θα ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη του ταμείου για την πορεία της διαπραγμάτευσης

ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση σήμερα του ΔΣ του ΔΝΤ για την Ελλάδα

​Στις 21:30 ώρα Ελλάδος συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το ΔΣ του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον και η Ελλάδα θα είναι το ένα και μοναδικό θέμα συζήτησης.

Στην συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία της Κ. Λαγκάρντ θα παραστεί και ο νυν επικεφαλής Ευρωπαϊκού Τομέα του Ταμείου, Π. Τόμσεν, ο οποίος και θα ενημερώσει τα μέλη για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, αλλά και όσα συνέβησαν στην επεισοδιακή συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

Η συνεδρίαση είναι άτυπη και δεν θα ληφθεί καμία απόφαση, παρ’ όλ’ αυτά, καταδεικνύει τη σημασία που δίνει το ΔΝΤ στις προσπάθειες επίλυσης της ελληνικής κρίσης.

Αυτό που έχει όμως ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στην Ουάσιγκτον βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι, ο οποίος και θα συναντηθεί με Κ. Λαγκάρντ, τρεις ώρες πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο τους αναμένεται να συζητήσουν φυσικά για την Ελλάδα, και την επιρροή που ασκεί η ελληνική κρίση στην ευρωπαϊκή, την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.

Ο Μάριο Ντράγκι μάλιστα θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του ΔΝΤ και γι’ αυτό άλλωστε βρίσκεται και στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top