Ελεγκτικούς μηχανισμούς για την αντιμετώπιση των παράνομων Αφγανών ζήτησε ο Κοτζιάς

Μιλώντας στη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια

Ελεγκτικούς μηχανισμούς για την αντιμετώπιση των παράνομων Αφγανών ζήτησε ο Κοτζιάς
Τις δυσμενείς επιπτώσεις του πολέμου στο Αφγανιστάν για την Ελλάδα, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που άρχισε τις εργασίες της σήμερα το πρωί στην Αττάλεια.

Ο κ. Κοτζιάς κατά την παρέμβασή του στο πρώτο θέμα των εργασιών, εξήγησε την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα αφενός όσον αφορά στο πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και αφετέρου στη τεράστια διακίνη��η ναρκωτικών, με την παράκληση - σύσταση να υπάρξουν ελεγκτικοί μηχανισμοί ικανοί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Στην Ελλάδα, όπως εξήγησε, ήταν 13.000 οι συλλήψεις παράνομων Αφγανών το 2014, ενώ 3.000 ήταν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Οι δε επίσημα καταγεγραμμένοι παράνομοι Αφγανοί στη χώρα ανέρχονται σε 55.000.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Κοτζιάς συμμετείχε στο πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε στους ομολόγους του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι - πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου - ο οποίος, ως προς το θέμα της Ουκρανίας, τάχθηκε υπέρ μίας πιο ρεαλιστικής προσέγγισης με τη Ρωσία.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top