Βενιζέλος στη δίκη Τσοχατζόπουλου: Δε νομίζω να υπάρχει εμπλοκή συζύγων ή παιδιών

«Η υπόθεση κόστισε πολύ στο ΠΑΣΟΚ» ανέφερε

Την ύπαρξη δυο συμφωνιών της κυβέρνησης Καραμανλή με τους Γάλλους για κατασκευή φρεγατών και με τη Ρωσία για την προμήθεια αρμάτων μάχης άνω των 2,5 δις ευρώ αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος καταθέτοντας για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων: "Προς μεγάλη ενόχληση του κ. Σαρκοζί δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε ούτε αυτή τη συμφωνία ούτε την άλλη με τους Ρώσους".

Σε ερωτήσεις της υπεράσπισης ο κ.Βενιζέλος απάντησε:

Κοτσαλής (συνήγορος Τσοχατζόπουλου): Έχει αποδεδειγμένη ενοχή;

Βενιζέλος: Μα τι λέτε; Μιλάμε μεταξύ καθηγητών Νομικής. Το συμβάν είναι μόνο η άσκηση ποινικής δίωξης το 2012.

Κοτσαλής: Αν ξέρατε όλα αυτά θα είχατε άλλη στάση στην εξεταστική; Τον υπερασπιστήκατε τότε.

Βενιζέλος: Βέβαια άλλη στάση. Το ότι βρισκόμαστε εδώ σήμερα, εγώ, ο Σημίτης; Κατηγορούμενος κορυφαίο στέλεχος, μάρτυρες ένας πρωθυπουργός, ένας πρώην αντιπρόεδρος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι λίγο πολιτικά, ηθικά, επικοινωνιακά για το ΠΑΣΟΚ;

Τοσχατζόπουλος: ΠΑΣΟΚ…

Κοτσαλής: Σας αιφνιδίασε; Μπορεί να ήταν επικοινωνιακά στημένη επίθεση;

Βενιζέλος: Δυστυχώς δεν αιφνιδιάστηκα. Επίσης λυπήθηκα πάρα πολύ και λυπάμαι πάρα πολύ... Δεν ξέρω τι έγινε με την προηγούμενη ηγεσία...

Παγορορόπουλος (συνήγορος Τσοχατζόπουλου): Η κατηγορία λέει πως επέλεξε τα ΤΟΡ για να δωροδοκηθεί.

Βενιζέλος: Δεν γνωρίζω αν κάποιος έχει δωροδοκηθεί για τα ΤΟΡ. Αλλά για την επιλογή αυτά είναι ικανοποιητικά και σωστά επελέγησαν. Όμως επαναλαμβάνω άλλο η σκοπιμότητα της σύμβασης και άλλο πιθανές δωροδοκίες. Δηλαδή μπορείς να έχεις μια νόμιμη συναλλαγή με παράνομές πράξεις. Μπορεί να υπάρξει κρυστάλλινη ανάθεση αλλά να υπάρξουν δωροδοκίες πριν ή μετά. Πίσω από κάθε σκάνδαλο υπάρχει μια Γερμανική εταιρία . Τα στελέχη θέλουν να υπάρχει δωροδοκία, γιατί και αυτοί αποσπούν ποσοστό.

Ραγκούσης (συνήγορος Β. Σταμάτη): Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει κάτω από τον υπουργό μια κατάσταση, κατώτερων στελεχών, που μπορεί να παραπλανήσουν τον υπουργό;

Βενιζέλος: Βεβαίως.


Ραγκούσης: Υπάρχει επικοινωνιακή προσπάθεια σπίλωσης. Στη συζυγό του ;

Βενιζέλος: Αναφέρθηκε σε πολιτικό ζήτημα.

Ραγκούσης: Ήρθε εδώ όχι για να παρακολουθήσει αλλά για να υποβάλλει ένα αίτημα. Γιατί δεν ξέρω που θα βρίσκεται αύριο αυτή η γυναίκα.

Βενιζέλος: Θα το ξαναπώ: Δεν είναι κακό να πάρεις τα ΤΟΡΜ1, ήταν σωστή επιλογή. Κακό είναι να πάρεις μίζες για αυτά. Είναι άλλα πράγματα αυτά τα δυο. Δε νομίζω ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να υπάρχει εμπλοκή συζύγων ή παιδιών. Όποιος έχει την υπογραφή, έχει την πολιτική και ποινική ευθύνη. Δυστυχώς στη σφαίρα της πολιτικής ευθύνης υπάρχει και συλλογική ευθύνη. Αλλά θα σας πω ότι ενώ στις εκλογές του 2012 με την ανάληψη της προεδρίας ανεβήκαμε 7 μονάδες και είχαμε προσδοκίες να είμαστε δίπλα στη ΝΔ αλλά με τη σύλληψη και την επικοινωνιακή καταιγίδα πέσαμε τελικά ως κόμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top