ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ: Ένταση με Σημίτη και Τσοχατζόπουλο στο δικαστήριο!

«Έγιναν τα μύρια όσα επί Άκη!» - Ζήτησε επιτακτικά το λόγο ο πρώην υπουργός

Έντονο ήταν το τετ-α-τετ που είχαν ο Κώστας Σημίτης και ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο δικαστήριο για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα​.

Ο πρώην πρωθυπουργός, αφού τόνισε στην κατάθεσή του ότι συμμετείχε στο ΚΥΣΕΑ ως πρωθυπουργός, όπως ορίζει η νομοθεσία, πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις παράνομες πράξεις των κατηγορουμένων.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ΚΥΣΕΑ παίρνει πολιτικές αποφάσεις και δεν καθόριζε τις τιμές, ενώ δήλωσε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος αντέδρασε όταν τ��θηκε το ζήτημα της μείωσης των εξοπλισμών.

Ο πρώην υπουργός αποδύθηκε σε ένα ξέσπασμα ενώπιον του δικαστηρίου, προσπαθώντας να ρωτήσει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και φωνάζοντας «συκοφαντίες ειναι η πρωτόδικη απόφαση, δεν υπάρχει δωροδοκία».

Ο πρώην πρωθυπουργός δίπλα του παρακολουθούσε ατάραχος αλλά… έριξε την χαριστική βολή, δηλώνοντας οργισμένος λίγο πριν αποχωρήσει: «Όπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη δίκη στο ΥΠΕΘΑ γίνονταν τα μύρια όσα»!

Οι χαρακτηριστικοί διάλογοι στο δικαστήριο:

Τσοχατζόπουλος (προσπαθώντας να υποβάλλει ερωτήσεις στον κ. Σημίτη): Θέλω να βοηθήσω το δικαστήριο, να τα πούμε εμείς οι δυο πως γινόταν η διαδικασία. Το ΚΥΣΕΑ είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο για τις ένοπλες δυνάμεις. Ορθώς ο κ. Πρόεδρος είπε πως αυτό έγινε μετά τα Ίμια, διαπιστώθηκε η ανάγκη.

Πρόεδρος: Πιο γρήγορα.

Τσοχατζόπουλος: Θα με αφήσετε να μιλήσω; Δεν είναι δυνατόν να είμαι υπό απαγόρευση! Θα πω εγώ τι θέλω, όχι τι θέλετε εσείς.

(…)

Τσοχατζόπουλος: Να φροντίσετε για τους πράκτορες να μην παρεμβαίνουν εδώ μέσα (σ.σ.: εννοεί τον ξάδερφό του Νίκο Ζήγρα)... Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. Κ. Πρόεδρε (σ.σ.: α��ευθυνόμενος στον Κώστα Σημίτη), εισηγήθηκα εγώ;

Σημίτης: Ναι.

Τσοχατζόπουλος: Ναι, και εγώ είχα το σύνολο των εισηγήσεων για την αμυντική πολιτική της χώρας. Τα μαζεύει από το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και τα υποβάλλει ο υπουργός. Έχω παρέμβαση σε αυτή την διαδικασία; Ναι, έχω την πολιτική ευθύνη αλλά δεν υπογράφω συμβάσεις. Όμως, το ΚΥΣΕΑ έχει δική του απόφαση με βάσει τις εισηγήσεις από τα επιτελεία! Άρα δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης ή δωροδοκίας ή άλλου τύπου στο ΚΥΣΕΑ. Δεν υπάρχει δωροδοκία! Είναι κατασκευασμένη η κατηγορία.

Σημίτης: Όπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη δίκη, στο ΥΠΕΘΑ γίνονταν τα μύρια όσα! (οργισμένος)

Τσοχατζόπουλος: Τίποτα, τίποτα δεν αποδείχθηκε. Συκοφαντίες μόνο.... (ενώ ακολούθουσε από πίσω τον κ. Σημίτη που αποχωρούσε).

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top