Η ΑΥΓΗ «βλέπει» κάθοδο στην πολιτική του Γ. Στουρνάρα και του λέει: «Forget it Giannis»

Μαίνεται η σύγκρουση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας

​Δεν έχει τέλος η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα, με την ΑΥΓΗ να πρωτοστατεί στις επιθέσεις σε βάρος του κεντρικού τραπεζίτη.

Έτσι μετά από το χθεσινό άρθρο που δημοσίευσε και στο οποίο υποστήριζε ότι ο κ. Στουρνάρας είναι έκθετος για τη διαρροή του περίφημου email από την Εφημερίδα των Συντακτών, η εφημερίδα συνεχίζει και σήμερα την επίθεση, διαβλέποντας φιλοδοξίες για κάθοδο στον πολιτικό στίβο από τον Γ. Στουρνάρα.

Στο άρθρο με τίτλο «Άλλο κεντρικός τραπεζίτης, άλλο πολιτικός αρχηγός», το άρθρο της ΑΥΓΗΣ αναφέρει:

«Μια εφημερίδα αποκάλυψε ένα e-mail το οποίο έφυγε από το περιβάλλον του κυρίου Στουρνάρα και το οποίο στην ουσία είναι μπούσουλας για ένα άρθρο σε μια άλλη εφημερίδα, το οποίο περιγράφει την οικονομία και τις προσπάθειες της κυβέρνησης με μελανά χρώματα.

Επιτυχία της "Εφ.Συν." που το εξασφάλισε, δεν ξέρουμε αν θα αποκαλύψει την πηγή της. Επιτυχία και του δημοσιογράφου στον οποίο απευθυνόταν το e-mail να έχει τόσο υψηλές διασυνδέσεις με την ΤτΕ.

Ουδείς ψόγος για τους δημοσιογράφους. Αυτός, όμως, που φαίνεται πως δεν κάνει καλά τη δουλειά τ��υ είναι ο διοικητής της ΤτΕ, καθώς, στην πιο αθώα εκδοχή, στενοί συνεργάτες του κάτω από τη μύτη του, αντί να δουλεύουν στην κατεύθυνση της σταθερότητας της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, δίνουν επιχειρήματα που στρέφονται εναντίον αυτού που έχουν ταχθεί να υπηρετούν.

Εάν υπάρχει υποκλοπή, αυτό θα πρέπει να καταγγελθεί στη Δικαιοσύνη. Ο δημοσιογράφος δεν είναι δικαστήριο για να δέχεται ή να απορρίπτει ειδήσεις ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν.

“Έχει βάλει στο μάτι η κυβέρνηση τον κ. Στουρνάρα;” ρωτούν πολλοί. Πριν από τις εκλογές, όταν ο Γ. Στουρνάρας ήταν ΥΠΟΙΚ της κυβέρνησης Σαμαρά και πιο πριν συνεργάτης Σημίτη, Γιάννου Παπαντωνίου κ.λπ. -δεν προ��κυψε από παρθενογένεση δηλαδή-, ο Αλ. Τσίπρας είχε προειδοποιήσει τον Αντ. Σαμαρά να μην προχωρήσει στην τοποθέτηση διοικητή της ΤτΕ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ήταν η επόμενη κυβέρνηση.

Έχει ήδη συγκροτηθεί η επιτροπή για τα Μνημόνια, η οποία θα κρίνει τον ρόλο όλων όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση αυτή, και ο Γ. Στούρναρας είναι ένα από τα κορυφαία πρόσωπα του δράματος.

Ο πρωθυπουργός είπε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή πως δεν αντιμετωπίζει τον διοικητή με διάθεση ρεβανσισμού, αλλά ο κ. Στουρνάρας θα κριθεί με γνώμονα την επιτυχία με την οποία ανταποκρίνεται στην αποστολή του.

Η ύπαρξη του επίμαχου e-mail, και όχι η δημοσιογραφική ανάδειξή του, δείχνει πως ο διοικ��τής της ΤτΕ ή δεν μπορεί ή δεν θέλει να στηρίξει την εθνική προσπάθεια. Η κυβέρνηση έχει επίσης σχηματίσει, βάσιμα όπως λέει, την εικόνα ότι και στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΚΤ ο κύριος Στουρνάρας -αν όχι διά πράξεων, τουλάχιστον διά παραλείψεων- δεν βοηθάει να ξεπεραστεί η σημερινή πιστωτική ασφυξία.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε -στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ- ότι, αν ο κύριος Στουρνάρας σκοπεύει να κατέβει στην πολιτική, αν θέλει να ηγηθεί του μνημονιακού μετώπου, αυτό δεν μπορεί να το κάνει με όχημα τη θέση την οποία κατέχει σήμερα. Και τα δύο μαζί, Giannis, forget it».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top