Δ. Μάρδας: «Λάθος που κάναμε εκλογές τον Ιανουάριο»

Πυρά Σταϊκούρα εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών

Δ. Μάρδας: «Λάθος που κάναμε εκλογές τον Ιανουάριο»

​Την άποψη ότι δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές τον Ιανουάριο, εξέφρασε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας.

«Υποστήριζα ότι το να γίνουν εκλογές Δεκέμβριο - που ήταν η πιο ζωντανή περίοδος της χρονιάς - ήταν λάθος επιλογή. Τώρα μπορώ να το ερμηνεύσω με νούμερα», είπε ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε:

«Όταν παραλάβαμε, η αποχωρούσα κυβέρνηση άφησε ένα χαρτί που περιγράφει τις χρηματοροές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που έδειχναν ότι θα υπήρχε άνοιγμα 452 εκατ. ευρώ στις 24.2.2015. Η προηγούμενη κυβέρνηση διαπιστώνοντας ότι θα υπήρχε το “άνοιγμα” δεν μπορούσε να ξεκινήσει την διαδικασία Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο που θα οδηγούσε σε εκλογές τον Φεβρουάριο γιατί θα υπήρχε κίνδυνος να πάμε χωρίς πληρωμές μισθών και συντάξεων».

Ο κ. Μάρδας πρόσθεσε επίσης ότι τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού το τετράμηνο Ιανουάριος – Απρίλιος 2015 ανήλθαν σε περίπου 16.136 δισ. ευρώ (πραγματικά 15.816 δισ. ευρώ) ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα στα 1.046 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Χ. Σταϊκούρας, παραδέχθηκε ότι υπήρξε «μαύρη τρύπα» και ότι στόχος της δίμηνης παράτασης ήταν να λήξει η αξιολόγηση τον Φεβρουάριο και να εκταμιευτεί η δόση που θα κάλυπτε το κενό.

Μάλιστα κατηγόρησε για αντιφατικότητα της κυβέρνησης, λέγοντας:

«Ενώ γνώριζαν την κατάσταση υπέγραψαν συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου για να πάρουν στο τέλος την δόση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top