Βαρουφάκης: Δεν γνωρίζω εάν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο!

Απορρίπτει τα περί παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα

Βαρουφάκης: Δεν γνωρίζω εάν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο!
Στη δήλωση ότι δεν γνωρίζει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2016 προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε διάλογό του με καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών έξω από το κτίριο.

Ο ΥΠΟΙΚ ρωτήθηκε από την καθαρίστρια τι θα γίνει με τις συμβάσεις τους, για να παραπέμψει στην ανακοίνωση που έχει εκδώσει που προβλέπει πως οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν μέχρι και το Δεκέμβριο του 2015.

«Θέλουμε μια δέσμευση, πάλι έτσι θα είμαστε μετά;» είπε η καθαρίστρια με τον κ. Βαρουφάκη να απαντά: «Μπορώ να σας δεσμευθώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;».

Αμέσως μετά, ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε: «Εάν είμαστε, η δέσμευση ισχύει στο απόλυτο. Δεν μπορεί να είμαστε κυβέρνηση και εσείς στο δρόμο. Η δέσμευση είναι απόλυτη».

Ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους και για το πώς βλέπει να επιτυγχάνεται μια συμφωνία με τους θεσμούς. «Με αμοιβαία υποχώρηση, όπως πάντα» αποκρίθηκε.

Τέλος, σχολιάζοντας τo δημοσίευμα της Handelsblatt περί πρότασης του πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ για το Geuro (Greek euro=ελληνικό ευρώ), δηλαδή για παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Δεν υπάρχει λύση Μάγερ. Υπάρχει λύση που θα πετύχει η ελληνική κυβέρνηση».
​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top