Μέρκελ: λάθος ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί ή ότι οι Γερμανοί είναι τσιγκούνηδες

Τι… δίδαξε μαθητές γερμανικού Λυκείου στο Βερολίνο

Μέρκελ: λάθος ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί ή ότι οι Γερμανοί είναι τσιγκούνηδες
«Είναι λάθος ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί ή ότι οι Γερμανοί είναι τσιγκούνηδες» δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, δίνοντας ένα μάθημα για την Ευρώπη στους μαθητές ενός επαγγελματικού Λυκείου στο Βερολίνο.

«Όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, που θεωρώ ότι ήταν μία πολύ δύσκολη δοκιμασία, εγώ ήμουν πάντα αντίθετη όταν κάποιος υποστήριζε κάτι όπως "α, ναι οι Βούλγαροι, οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως είναι αυτοί;". Δεν πρέπει να μιλάμε ποτέ μ' αυτό τον τρόπο» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας στους εφήβους του Λυκείου Ρέντγκεν, ενός σχολείου όπου φοιτούν πολλοί μαθητές που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών, ιδίως Τούρκων, σε μία λαϊκή συνοικία του Βερολίνου.

«Οι Γερμανοί είναι όλοι τόσο διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο, οι Τούρκοι είναι τόσο διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο. Εάν αρχίσω να λέω "οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί και οι Γερμανοί είναι από την φύση τους εργατικοί αλλά τσιγκούνηδες", και τα δύο είναι λάθος» τόνισε η ίδια κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που οργανώθηκε με τους μαθητές στο σχολείο.

Η συζήτηση διοργανώθηκε με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία καθιέρωσε η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος πριν από 9 χρόνια, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους νέους σχετικά με την Ευρώπη.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top