Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Με 145 ψήφους υπέρ και 107 κατά

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Παιδεία
Με 145 ψήφους υπέρ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και 107 κατά σε σύνολο 252 ψηφισάντων βουλευτών εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση», κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που προκάλεσε η ΝΔ.

«Είναι προς όφελος των μαθητών, αλλά και της εκπαιδευτικής διαδικασίας» τόνισε, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Ο κ. Κουράκης προκάλεσε νομοθετικές βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου. Με βάση αυτές, αντικαθίσταται μία ώρα λογοτεχνίας, με μία ώρα ιστορίας των κοινωνικών επιστημών και ξεκαθάρισε σε ό,τι αφορά τη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, θα ενταχθεί στη λίστα των προτύπων μόνο το γυμνάσιο και όχι το λύκειο, το οποίο παραμένει ως έχει.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στην τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο, σχετικά με την ανέγερση του τεμένους στην Αθήνα, λέγοντας ότι πρόκειται για επανακαθορισμό στοιχείων των διαγραμμάτων. «Αφορά διόρθωση στα τοπογραφικά στοιχεία και τίποτα παραπάνω. Δεν μπαίνουμε στην ουσία», επισήμανε. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top