Έβαλαν κοστούμια,αλλά ΔΕΝ πήγαν στη δίκη τους Μιχαλολιάκος-Ζαρούλια: ΔΕΙΤΕ που τους εντοπίσαμε!

Αντικατάσταση των περιοριστικών όρων ζήτησαν πολλοί βουλευτές της ΧΑ

​Αιτήματα για ανάκληση των περιοριστικών όρων υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι πρώην και νυν βουλευτές της ΧΑ. Οι Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχαήλ Αρβανίτης, αλλά και ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, ζήτησαν αντικατάσταση των περιοριστικών του όρων που τους έχουν επιβληθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουκούτσης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου του κατ´ οίκον περιορισμού, όπως και οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Ελένη Ζαρούλια, ενώ ο Μιχάλης Αρβανίτης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου της απαγόρε��σης ομιλιών σε άλλες κομματικές δραστηριότητες εκτός Βουλής.

«Είμαι μισός βουλευτής» δήλωσε ο κ.Αρβανίτης.

Ανάλογο αίτημα για αντικατάσταση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα υπέβαλε και ο βουλευτής Αντώνιος Γρέγος, επικαλούμενος ότι μετέχει σε ειδική επιτροπή της Βουλής και πρέπει να ταξιδεύει εκτός Ελλάδος.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, ολιγοήμερη διακοπή της δίκης ζήτησαν οι δύο δικηγόροι που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο για να διαβάσουν τη δικογραφία, αλλιώς άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σχολιάζοντας την μεταφορά της δίκης, η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη είπε πως μόνον αν υπάρχει τώρα διαθέσιμη αίθουσα η δίκη θα μεταφερθεί για να τονίσει και πάλι «είμαστε δικαστές ε��μαστε εδώ για να δικάσουμε, όχι για να υποβάλλουμε αιτήματα. Εσείς μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπουργό». Οι συνήγοροι υπεράσπισης διαμαρτυρήθηκαν ότι αυτοί αγνοήθηκαν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Κατά τα άλλα, το δικαστήριο μέσω ανοικτής ακρόασης ζήτησε από τους 5 προστατευόμενους μάρτυρες, να δηλώσουν παρών, όπως και έγινε.

Από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι συνήγοροι τους αντιτάχθηκαν στην εξέταση μέσω τηλεδιάσκεψης των προστατευόμενων μαρτύρων και επιφυλάχθηκαν να αντικρούσουν την παράσταση της πολιτικής αγωγής σε ότι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα.

Η οικογένεια Φύσσα δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του Γιώργου Ρουπακιά και 18 ακόμη ατόμων για την ανθρωποκτονία του γιου τους Παύλου. Η οικογένεια δήλωσε επίσης παράσταση πολιτικής αγωγής και σε βάρος 18 νυν και πρώην βουλευτών της ΧΑ, για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Όπως είπε ο συνήγορος της οικογένειας οι βουλευτές γνώριζαν και έδιναν εντολές, ενώ από τη δράση της οργάνωσης ο πατέρας Παναγιώτης Φύσσας υπέστη ψυχική οδύνη.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 15 Μαΐου.

Δεν πήγαν στην δίκη Μιχαλολιάκος - Ζαρούλια! Που ήταν το ζεύγος;

Εν τω μεταξύ, απόντες, από την τρίτη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ήταν οι περισσότεροι βουλευτές όπως και ο επικεφαλής του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και η σύζυγος του και βουλευτής της ΧΑ, Ε.Ζαρούλια.

Το ζεύγος δεν πήγε στο δικαστήριο, αλλά βρέθηκε στην... Βουλή. Μάλιστα, ο γγ της ΧΑ μίλησε στις κάμερες για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις .

«Η Χρυσή Αυγή δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της σε κάθε συμφωνία, την οποία έχει σκοπό να υπογράψει η κυβέρνηση και η οποία θα αποτελεί ένα νέο Μνημόνιο που θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Και θα συνοδεύεται επίσης από μία νέα φοροκαταιγίδα, η οποία θα εξαντλήσει ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό. Καλούμε την κυβέρνηση να ζητήσει τη γνώμη του λαού σε μια τέτοια περίπτωση που θα πάρει αυτήν τη απόφαση» δήλωσε από το ��εριστύλιο της Βουλής o κ.Μιχαλολιάκος.

Στο δικαστήριο προσήλθαν μόνο οι Μ.Αρβανίτης, Π.Ζησιμόπουλος, Στ Μπούκουρας, και Δ.Κουκούτσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top