Συνεδριάζει ξανά το Κυβερνητικό Συμβούλιο: Νέα μέτρα και δημοψήφισμα στο τραπέζι

Στις 14.00, στη Βουλή

Συνεδριάζει ξανά το Κυβερνητικό Συμβούλιο: Νέα μέτρα και δημοψήφισμα στο τραπέζι

​Συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή, το Κυβερνητικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητήσει για τα νέα μέτρα και το δημοψήφισμα, αλλά και να αποτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την δήλωση του Eurogroup.

Όπως αναλυτικά γράψαμε χθες στο star.gr, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αναγνωρίζεται η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις, τονίζεται όμως ότι σημαντικά θέματα που παραμένουν ανοιχτά συζητούνται σε βάθος και χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι διαφορές.

Το Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές Αρχές να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι απομένουν μόνο έξι εβδομάδες, προκειμένου τα δάνεια της Ευρωζώνης να μπορούν να εκταμιευτούν προς την Ελλάδα, αν ληφθεί υπόψιν ότι εάν υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί και από τα εθνικά κοινοβούλια.

Για το Μέγαρο Μαξίμου πάντως, η χθεσινή απόφαση του Eurogroup ήταν αναμενόμενη, με κυβερνητικά στελέχη να σημειώνουν ότι η ελληνική πλευρά έχει εξασφαλίσει τα χρήματα γ��α την καταβολή των μισθών και των συντάξεων στο τέλος του μήνα. Ωστόσο, η κυβέρνηση στρέφει το βλέμμα στον Μάριο Ντράγκι, με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, ελπίζοντας σε μία θετική απόφαση, που θα αφορά την αύξηση του ορίου έκδοσης ομολόγων και αγοράς από τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να δοθούν ενέσεις ρευστότητας στην χώρα.

Επίσης, υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις από την ελληνική πλευρά να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup, ακόμα και έκτακτη σύνοδος κορυφής στην Ε.Ε., όπου θα ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα και θα εκφραστεί η πολιτική βούληση των ηγετών της Ευρώπης.

Όλα τα παραπάνω θα τεθούν επί τάπητος, λοιπόν στο σημερινό κυβερνητικό συμβούλιο!

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι την περασμένη Κυριακή το κυβερνητικό συμβούλιο συνεδρίαζε για οκτώ ώρες!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top