Ο Γ. Στουρνάρας υπέδειξε στην κυβέρνηση από πού να πάρει τα λεφτά για τη δόση του ΔΝΤ

Βρέθηκε… «ξεχασμένος» λογαριασμός, τον οποίο και αξιοποίησαν

​Στην ώρα της κατέβαλε η Ελλάδα, τη δόση, ύψους 743 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, όμως ενδιαφέρον έχει το πώς βρέθηκαν τα χρήματα για να μπορέσει η κυβέρνηση να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της προς το Ταμείο.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του Star και του Γ. Νικολόπουλου, την περασμένη Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ε. Τσακαλώτος είχαν μια συνάντηση με τον προέδρο της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα.

Το ραντεβού αυτό επαναλήφθηκε και το Σάββατο, με τον κ. Στουρνάρα να υποδεικνύει στον κ. Δραγασάκη και στον κ. Τσακαλώτο, έναν λογαριασμό που υπάρχει στην Τράπεζα της Ελλάδας για την ασφάλεια του κράτους, από τον οποίο θα μπορούσε η κυβέρνηση να αντλήσει το ποσό της δόσης.

Μάλιστα την Κυριακή υπήρξε επικοινωνία και με το ΔΝΤ, το οποίο και έδωσε την έγκρισή του για να προέλθουν από τον συγκεκριμένο λογαριασμό τα χρήματα για την δόση.

Έτσι λοιπόν δεσμεύτηκαν τα χρήματα και σήμερα η κυβέρνηση κατέβαλε στην ώρα της τo ποσό που έπρεπε να δοθεί στο ΔΝΤ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top