Τι λέει ο Καραμανλής για Τσίπρα και Λαφαζάνη

Το μήνυμα στον πρωθυπουργό για την συμφωνία

Τι λέει ο Καραμανλής για Τσίπρα και Λαφαζάνη

​Δυσαρεστημένος φαίνεται να είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής με τον Αλέξη Τσίπρα και ο λόγος είναι η καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο κ. Καραμανλής δεν έχει κρύψει σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του την ανησυχία και τον προβληματισμό του, τονίζοντας στους συνδαιτημόνες του ότι η κυβέρνηση καθυστερεί επικίνδυνα.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να πιστεύει ότι η συμφωνία έπρεπε να είχε ήδη κλείσει και θεωρεί ότι ακόμα και η νύξη περί δημοψηφίσματος είναι απαράδεκτη.

Αυτό πάντως που εκπλήσσει τους συνομιλητές του, είναι το γεγονός ότι ο Κ. Καραμανλής στέκεται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον οποίο χαρακτηρίζει σταθερό στις απόψεις του και για τον οποίο προβλέπει ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση με τη στάση του.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι ο λόγος που δίνει τόση σημασία στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είναι το γεγονός ότι το 1989 ήταν εκείνος που πρωταγωνίστησε στην προσέγγιση Φλωράκη – Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος τέλος στα εσωκομματικά της ΝΔ και στην στάση που θα κρατήσει το κόμμα του όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα πάντα με τον Βηματοδότη, κρατά αποστάσεις και φέρεται να τονίζει:

«Ακόμα δεν ξέρουμε εάν θα υπάρξει συμφωνία, τι αυτή θα περιλαμβάνει, με ποια μορφή θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή ή εάν δεν έρθει στη Βουλή και περιοριστεί η κυβέρνηση σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου και η ΝΔ άρχισε μία θνησιγενή συζήτη��η».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top