Βαρουφάκης για Σόιμπλε: «Ήταν η πιο φιλική συζήτηση που έχουμε κάνει από όλες μέχρι τώρα»

Tι επεσήμανε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ μετά το τέλος της συνεδρίασης

Βαρουφάκης για Σόιμπλε: «Ήταν η πιο φιλική συζήτηση που έχουμε κάνει από όλες μέχρι τώρα»

​Μετά το χθεσινό Eurogroup και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, στο οποίο επισημαίνεται ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα γίνει μόνο μετά από συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε μεταξύ άλλων και για τη σχέση του με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, στη συνέντευξη τύπου, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Συνόδου των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης, έκανε λόγο για πολύ καλό κλίμα στο Eurogroup και για συμφωνία που είναι πλέον πιο κοντά.

Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε για τη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία προηγήθηκε της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε ότι είχαν «μία φιλική και εποικοδομητική συζήτηση».

«Κάθε φορά που έχουμε βρεθεί με τον κ. Σόιμπλε, η συζήτηση είναι φιλική, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πάντα εποικοδομητική. Σήμερα, ήταν η πιο φιλική συζήτηση που έχουμε κάνει από όλες αυτές και από την οποία θεωρώ ότι έχω μάθει πράγματα και ελπίζω να έχει μάθει και εκείνος», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

«Δεν θα σας πω περισσότερα, γιατί σέβομαι το γεγονός ότι έχουμε συμφωνήσει και οι δύο ότι το περιεχόμενο της συζήτησης θα παραμείνει μεταξύ μας».

Μετά από το προηγούμενο Eurogroup, στη Ρίγα στις 24 Απριλίου, ο ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας δεν δείπνησε με τους ομολόγους του, θέμα που είχε συζητηθεί τότε. Έτσι το ζήτημα “επανήλθε” κατά κάποιο τρόπο και σε αυτό το Eurogroup.

«Δεν γνωρίζω ότι υπάρχει δείπνο...», είπε αιφνιδιασμένος ο Γιάνης Βαρουφάκης και τόνισε χαμογελώντας με νόημα «Δεν νομίζω ότι υπάρχει δείπνο!».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top