Διαψεύδει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών τον ισχυρισμό Σόιμπλε για το δημοψήφισμα

Ότι είχε συμβουλεύσει τον Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στην διεξαγωγή του

Διαψεύδει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών τον ισχυρισμό Σόιμπλε για το δημοψήφισμα
Διαψεύδει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Πεταλωτής τον ισχυρισμό του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι είχε συμβουλεύσει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να διεξάγει δημοψήφισμα στην Ελλάδα και ότι μπορεί κάτι τέτοιο να βγει σε καλό.

«Ο κ. Σόιμπλε ουδέποτε είχε "συμβουλεύσει" τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα. Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ενημερώσει ακόμη από το καλοκαίρι του 2011 κάποιους από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ενδεχόμενο αυτό, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει κατ' επανάληψη» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών πρόσθεσε ότι «το καλύτερο που είχε να κάνει τότε ο κ. Σόιμπλε, αν πράγματι ήταν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, θα ήταν να πείσει μερικούς από τους εταίρους μας ότι η Δημοκρατία δεν λειτουργεί όπως βολεύει τον καθένα. Έχει κανόνες και αρχές».

Για το γεγονός ότι σήμερα συζητείται το ενδεχόμενο δ��εξαγωγής δημοψηφίσματος στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές δεν καταλήξει σε συμφωνία, ο κ. Πεταλωτής σχολίασε :

«Σήμερα πλέον πολλοί μιλούν για δημοψήφισμα. Όπως και πολλοί εμφανίζονται υπερασπιστές του, αλλά όψιμα. Μόνον, που όταν προτάθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου είτε ποιούσαν τη νήσσαν, είτε μιλούσαν για αντιδημοκρατικές επιλογές και για κινήσεις εντυπωσιασμού, καλλιεργώντας κλίμα εθνικού διχασμού. Τώρα βέβαια αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι πιο δημοκρατικό».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top