Πιερ Πάολο Παντοάν (Ιταλός ΥΠΟΙΚ): «Ελπίζω σε συμφωνία πριν την 21η Ιουνίου»

«Οι σχέσεις μου με τον Γ. Βαρουφάκη είναι άριστες»

​Για τις σχέσεις του με τον Γ. Βαρουφάκη και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα μίλησε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Πάολο Παντοάν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Il Μessaggero».

«Οι σχέσεις μου με τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι άριστες», δήλωσε ο κ. Παντοάν και αναφερόμενος στην συνάντηση που είχε μαζί του την περασμένη εβδομάδα είπε:

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι ασκεί απολύτως κανονικά τα καθήκοντά του και δεν είναι απομονωμένος. Οι σχέσεις μας είναι άριστες. Είναι ένας πολύ συμπαθητικός και ευχάριστος άνθρωπος. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι από την συνάντηση αυτή είχα την αίσθηση πως στην Ελλάδα υπάρχει όλο και μεγαλύτερη επίγνωση ότι ο χρόνος τελειώνει. Αλλά, διαφαίνεται ότι η χώρα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή: η κυβέρνηση Τσίπρα δρα σε δύο μέτωπα. Το ευρωπαϊκό για να εξασφαλίσει την συμφωνία και το εσωτερικό για να εξασφαλίσει την υποστήριξη στην συμφωνία. Κάτι που προέκυψε με σαφήνεια από την συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό μου».

Όσον αφορά στην πολυπόθητη συμφωνία και πότε αυτή μπορεί να επιτευχθεί, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι αυτό εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες.

«Εξαρτάται από τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη και, συγχρόνως, να καταβάλει τους μισθούς στους δημοσίους υπαλλήλους. Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά. Η καλή είδηση είναι ότι μας λένε πως σε τεχνικό επίπεδο η συζήτηση έχει επιταχυνθεί σημαντικά. Το καλοκαίρι αρχίζει στις 21 Ιουνίου. Ελπίζουμε να πετύχουμε μια συμφωνία πριν την ημερομηνία αυτή», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top