Telegraph: Έτοιμη για μάχη η Ελλάδα - Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω

Η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβούλιου και το Eurogroup

Telegraph: Έτοιμη για μάχη η Ελλάδα - Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω

​Στην χθεσινή 8ωρη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρεται με πολεμικούς όρους…. σημερινό δημοσίευμα της Telegraph, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, εν όψει Eurogroup.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «το “πολεμικό συμβούλιο” της Ελλάδας αποφάσισε να αψηφήσει τους Ευρωπαίους πιστωτές, εξασφαλίζοντας ένα κρεσέντο μικροπολιτικής καθώς ο όλο και πιο πικρός αγώνας κορυφώνεται αυτόν τον μήνα. O πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησαν να υπερασπιστούν τις “κόκκινες γραμμές” τους για τις συντάξεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να προετοιμαστούν για... μάχη,ανεξαρτήτως των συνεπειών».

«Συμφωνήσαμε σε μια πιο αυστηρή στρατηγική για να σταματήσουμε να κάνουμε συμβιβασμούς. Είμαστε ενωμένοι και έχουμε συντονίσει τις πράξεις μας», δήλωσε ένας εκ των αξιωματούχων που συμμετείχαν στην συνάντηση, με την εφημερίδα να επισημαίνει ωστόσο, ότι πρόκειται «στρατηγική υψηλού ρίσκου», αφού τα ελληνικά ταμεία είναι άδεια.

Στην συνέχεια η εφημερίδα, αφού υπενθυμίζει δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί χρεοκοπίας, αναφέρεται στην σχέση Ελλάδας-Ρωσίας. Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος B.Πούτιν, έχει προσφέρει στην Ελλάδα σχεδόν 2 δισ. ευρώ εκ των προτέρων για να εξομαλύνει τον δρόμο για τον αγωγό φυσικού αερίου. Ενώ αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να καλύψει τις πληρωμές της προς το ΔΝΤ τον Μάιο και τον Ιούνιο και στη συνέχεια να αθετήσει την πληρωμή προς την ΕΚΤ –που θεωρείται ο πραγματικός εχθρός- δεν θα λύσει κάποιο από τα προβλήματα της Ελλάδας.

Το σιωπηρό quid pro quo (δούναι και λαβείν), σύμφωνα με την Telegraph, θα ήταν ένα ελληνικό βέτο για την επέκταση των δυτικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Μια τέτοια απόφαση θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημιά στις σχέσεις με την Ευρώπη και θα εξαγρίωνε τον Λευκό Οίκο, ο οποίος ακόμη τρέφει κάποια συμπάθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top