Π. Σκουρλέτης: «Δε θα πρέπει να αποκλείεται προσφυγή στις κάλπες»

«Χάσαμε χρόνο από την τακτική των δανειστών»

​Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες ή ακόμα και δημοψηφίσματος, ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Εγώ είμαι από αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται η κάποιας μορφής προσφυγή στις κάλπες. Είτε αυτό είναι δημοψήφισμα, είτε είναι εκλογές. Αλλά επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει να το εκτιμήσει κάποιος, αφού δούμε το αποτέλεσμα της συμφωνίας ή της μη συμφωνίας. Δεν μπορούμε εκ των προτέρων να το πούμε», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Όσον αφορά στη δόση του ΔΝΤ και αν αύριο η κυβέρνηση θα την πληρώσει είπε ότι «είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών. Αλλά, εγώ θα προσπεράσω και θα σας πω κάτι άλλο: Τα δίνουμε τα λεφτά αύριο, συμφωνία θα έχουμε; Θα μπορούμε να δώσουμε μεθαύριο κάτι άλλο, μια άλλη μας υποχρέωση; Δεν μπορεί να γίνεται αυτό συνέχεια».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να επιρρίψει τις ευθύνες για την καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας στους δανειστές.

«Χάσαμε τρεις μήνες με αυτήν την παρελκυστική τακτική των δανειστών. Ενδεχομένως, να ήταν ένα μέρος σχεδίου τους, εμείς να αποπληρώνουμε -και είναι παγκόσμιο φαινόμενο- από τον Αύγουστο, αυτή η χώρα, χωρίς να έχει δανειστεί ευρώ τσακιστό. Έχει αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και καταλαβαίνετε πως αυτό φτάνει τα όριά του κάποια στιγμή», δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top