“Ρεσιτάλ” Γλέζου μεσ’τη Γερμανική Βουλή: Έκοψε το βραχιολάκι που του έδωσαν να φορέσει

Καταχειροκροτήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του Die Linke

​Καταχειροκροτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην επίσημη εκδήλωση που διοργάνωσε στο Γερμανικό Κοινοβούλιο η κοινοβουλευτική ομάδα του Die Linke, για την αντιφασιστική νίκη και το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο Μ.Γλέζος αναφέρθηκε στην στρατιωτική ήττα του ναζισμού 70 χρόνια πριν - 8 Μαίου 1945 - και κάλεσε όλους να συστρατευθούν στον αγώνα για την ιδεολογική εξαφάνιση του ναζισμού.

Ο κ.Γλέζος τόνισε επανειλημμένα ότι ο γερμανικός λαός δεν φέρει ευθύνη για τις θηριωδίες των ναζί.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην Δημοκρατία, τα δικαιώματα, αλλά και την δύναμη του λαού που δεν χρειάζεται ηγέτες για να ορίσει την μοίρα του, αλλά την απόφαση ότι μπορεί να αναλάβει ο ίδιος ο λαός την εξουσία και όχι άλλοι εξ ονόματός του.

Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος και τόνισε ότι δεν θα αναγνωρίσει «καμία εξέλιξη, η οποία θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να μας δανείζουν».

Εξηγώντας γιατί, στα 93 του χρόνια, συνεχίζει την προσπάθειά του, ο κ Γλέζος είπε πως αισθάνεται χρέος, έναντι όλων όσοι θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας. «Στόχος μου είναι να βοηθήσω τον ίδιο τον γερμανικό λαό να αξιώσει και να απαιτήσει από την κυβέρνησή του να εκπληρώσει αυτά που οφείλει στην Ελλάδα» είπε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι, στην Γερμανία ιδρύθηκαν ήδη επιτροπές διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.

Κλείνοντας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον «εξονυχιστικό» έλεγχο που υπέστη στην είσοδο της Μπούντεσταγκ, τονίζοντας ότι ο ίδιος στην Ελλάδα κυκλοφορεί, χωρίς αστυνομική προστασία.

Σε μια συμβολική κίνηση, ύψωσε το χέρι του, έδειξε το χάρτινο «βραχιολάκι» που του είχαν δώσει στην είσοδο και το έκοψε, λέγοντας: «Να σπάσετε τα δεσμά οποιουδήποτε κατεστημένου, να σπάσετε τα δεσμά της βίας, ��ης καταστολής και της εκμετάλλευσης! Γεια και χαρά σας!».

Μετά από αυτή τη δήλωση, ακολούθησε παρατεταμένο και ενθουσιώδες χειροκρότημα από τους παρευρισκομένους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top