ΔΝΤ: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Δείτε τι είπε ο υποδιευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, Γ.Ντεκρέσιν

ΔΝΤ: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

​Την πρόθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συνεχίζει να στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, εξέφρασε σήμερα στις Βρυξέλλες,ο υποδιευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Γιεργκ Ντεκρέσιν.

Σύμφωνα με το Reuters, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ντεκρέσιν δήλωσε πως το Ταμείο πιστεύει πως ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένοι στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Ο Ντεκρέσιν, αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, παρουσίασε σε δημοσιογράφους, την εαρινή έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία των οικονομιών της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Εκεί αναφέρεται πως μια πιθανή επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα θα έχει επιπτώσεις στις βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία,Αλβανία,Σερβία), όπου οι θυγατρικές Ελληνικών τραπεζών αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του τραπεζικού συστήματος.

Για το θέμα έγραψε άλλωστε και η Wall Street Journal, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως το ΔΝΤ συνεργάζεται με εθνικές αρχές στη νοτιοανατολική Ευρώπη ��ια εφεδρικά σχέδια στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, καθώς το Ταμείο ανησυχεί μήπως σε περίπτωση πανικού στην Αθήνα, αποταμιευτές στις χώρες αυτές τραβήξουν τα χρήματά τους από τις ελληνόκτητες τράπεζες.

Τις συζητήσεις του ΔΝΤ με τις ρυθμιστικές εθνικές των χωρών αυτών, επιβεβαίωσε και ο κ.Ντεκρέσιν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top