Δημοσκόπηση Marc: «Ναι» στο ευρώ και φόβος για χρεοκοπία

Στηρίζουν την κυβέρνηση οι Έλληνες

​Συντριπτικά υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ είναι οι Έλλην��ς σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή, το 76,9% «ψηφίζει» ευρώ, ενώ μόλις το 19,2% τάσσεται υπέρ της ρήξης με την ΕΕ και επιστροφή στη δραχμή.

Όσον αφορά στο σενάριο της χρεοκοπίας, το 53,9% θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό, ενώ το 42,8% όχι.

Ενδιαφέρον μάλιστα παρουσιάζει το γεγονός ότι από εκείνους που θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, το 41,4% είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ποσοστό εκείνων που φοβούνται την χρεοκοπία έχει αυξηθεί από τον περασμένο Μάιο που ήταν 50,4%.

Στο ερώτημα, «τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση ναυαγίου με τους δανειστές», το 51,1% απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει να ��υνεχίσει το έργο της, το 22,8% ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, το 16,6% ότι πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές, ενώ ένα 9,5% δεν απαντά.

Τέλος, ποσοστό 58,3% δεν επιθυμεί την αντικατάσταση των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση από το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ.

Η έρευνα, πραγματοποιήθηκε από τις 5 – 7 Μαΐου, σε δείγμα 1.001 νοικοκυριών σε όλη την Ελλάδα, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top