ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Σόιμπλε: «Εγώ είχα συμβουλεύσει τον Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα το 2011!»

ΔΕΙΤΕ τι λέει στην κυριακάτικη FAZ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Σόιμπλε: «Εγώ είχα συμβουλεύσει τον Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα το 2011!»

​Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στην κυριακάτικη FAZ!

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως εκείνος ήταν που είχε συμβουλέψει τον Γιώργο Παπανδρέου, το 2011, να κάνει δημοψήφισμα.

«Τότε είχα συμβουλεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος» είπε. «Ήταν και παραμένει απόφαση του ελληνικού λαού ποιον δρόμο θα πάρει, αλλά υπάρχουν και άλλες αποφάσεις χωρών, από την Εσθονία μέχρι την Ισπανία, που πρέπει να γίνουν σεβαστές» εξήγησε ο Σόιμπ��ε.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τη χώρα, όμως πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, γιατί ειδάλλως υποσκάπτεται η εμπιστοσύνη, η οποία είναι θεμέλιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης» τονίζει.

Όσον αφορά τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη, ο Σόιμπλε αρνείται να δώσει τροφή περί αντικατάστασής του, λέγοντας πως ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμένει ο έλληνας συνομιλητής στο Eurogroup.

Μάλιστα, στην συνέχεια όταν ο Σόιμπλε ερωτάται εάν η Ελλάδα θα είναι το φθινόπωρο μέλος της ευρωζώνης, εκείνος απαντά πως το «ελπίζει», λέγοντας πως «η απόφαση όμως δεν είναι δική μας, αλλά της Ελλάδας».

Λέγοντας πως το κλίμα στις διαπραγματεύσεις έχει βελτιωθεί, υπογραμμίζει ότι ζητούμενο είναι «η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος».

Στην ερώτηση εάν αποκλείονται αλλαγές, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ απαντά πως «η Αθήνα μπορεί να αντικαταστήσει μεταρρυθμίσεις με άλλες ισοδύναμες, αλλά θα πρέπει και να τις εφαρμόσει».

«Ο κ. Τσίπρας είχε πει τις προηγούμενες εβδομάδες πως εάν πρέπει να κάνει το αντίθετο από αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά, θα πρέπει να υπάρξει δημοψήφισμα» αναφέρει ο Β. Σόιμπλε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top