Δραγασάκης: Πρέπει να επιμείνουμε σε μία καθαρή λύση, που θα ξαναδώσει στο μέλλον ορατότητα

''Κριτήριο για μια πετυχημένη συμφωνία είναι ποια πρωτογενή πλεονάσματα θα έχουμε υποχρέωση να αναλάβουμε''

Υπέρ μιας καθαρής λύσης με μια συμφωνία, που δεν θα εξασφαλίζει απλώς πως η χώρα μας θα πάρει την επόμενη δόση, αλλά συμφωνία συνολική που θα επιτρέψει την ανασυγκρότηση της κοινωνίας, της οικονομίας, του κράτους, τάσσεται ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη που έδωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως τονίζει, κριτήριο γι�� μια πετυχημένη συμφωνία είναι ποια πρωτογενή πλεονάσματα θα έχουμε υποχρέωση να αναλάβουμε, τι θα πληρώνουμε για χρέος και πως θα χρηματοδοτηθεί ένα επενδυτικό και αναγεννητικό σοκ. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης προαναγγέλλει όμως και παρεμβάσεις προκειμένου οι τράπεζες να υπηρετήσουν την κοινωνία.

«Βρισκόμαστε τώρα σε μια κατάσταση σα να έχουμε βγει από έναν πόλεμο» αναφέρει ο κ. Δραγασάκης και προσθέτει ότι απαιτούνται ριζικά μέτρα.

«Θέλουμε μια λογική ανασυγκρότησης της κοινωνίας, των αξιών της, της οικονομίας, του κράτους, των πάντων. Γι΄αυτό έχει μεγάλη σημασία και η κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Πρέπει δηλαδή να επιμείνουμε σε μια καθαρή λύση. Όχι μια συμφωνία για το πώς θα πάρουμε την επόμενη δόση και ξ��νά τα ίδια, αλλά μια καθαρή λύση η οποία θα ξαναδώσει στο μέλλον ορατότητα. Θα μπορούν οι πολίτες της χώρας, οι εργαζόμενοι και ιδίως οι νέοι άνθρωποι αλλά και οι επιχειρηματίες και όλοι μας, να κάνουμε σχέδια για το μέλλον» αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και προσθέτει:

«Αυτή τη συμφωνία που επιδιώκουμε πρέπει να τη δούμε όχι στο επιμέρους αλλά στο σύνολο. Στόχος είναι αυτή η συμφωνία να μας επιτρέψει να πάμε ως κοινωνία μπροστά, στη βάση βεβαίως των επιλογών και των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει απέναντι στον ελληνικό ��αό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top