Σχέδιο συμφωνίας με έξοδο από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ με δάνειο 46 δις ευρώ

Δείτε τι θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων

​Με δέλεαρ μια γενναία ρύθμιση για το ελληνικό χρέος που θα απαλλάξει τη χώρα από τον βρόχο της αποπληρωμής υπέρογκων τόκων και θα επιτρέψει την εφαρμογή μιας αναπτυξιακής πολιτικής επιχειρούν οι Βρυξέλλες να ολοκληρώσουν την 5η αξιολόγηση.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Αγορά», η «μικρή συμφωνία» με την οποία θα κλείσει το 2ο μνημόνιο, θα ξεκλειδώσει τη μεγάλη συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι προβλέπει νέο δάνειο ύψους 46 δισ. ευρώ με το οποίο ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα αγοράσει τα 19 δισ. ευρώ που οφείλει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και τα 27 δισ. που κατέχει η ΕΚΤ.

Η αποπληρωμή του δανείου θα «εκτείνεται στο άπειρο», όπως χαρακτηριστικά λένε στις Βρυξέλλες, δηλαδή από 32 έως 50 χρόνια.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Κομισιόν, αν η Ελλάδα συμφωνήσει μπορούν να μεταφερθούν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), με ελάχιστο επιτόκιο, τα δάνεια ύψους 46 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνολική συμφωνία με τους εταίρους προϋποθέτει ένα πακέτο μέτρων, όπως είναι η ενοποίηση των συντελεστών του ΦΠΑ, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, η μη καταβολή 13ης σύνταξης στα χαμηλά εισοδήματα και οι ιδιωτικοποιήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top