Παρέμβαση των ΗΠΑ: Έλληνες κάντε μεταρρυθμίσεις και βρείτε τα με τους εταίρους

Ο Τ.Μπλίνκεν μίλησε για τις διαπραγματεύσεις και τα ενεργειακά

Παρέμβαση των ΗΠΑ: Έλληνες κάντε μεταρρυθμίσεις και βρείτε τα με τους εταίρους

«Ενθαρρύνουμε και θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση, τους ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί προς την κατεύθυνση εκείνη που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία». Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Τόνι Μπλίνκεν, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-εταίρων, την ώρα που νέα εμπλοκή εμφανίζεται στις συνομιλίες Αθήνας-δανειστών.

Μέσω του κ.Μπλίνκεν, η Αμερικανική κυβέρνηση επισημαίνει στην Ελλάδα την ανάγκη εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, εκφράζοντας την ελπίδα σύντομα να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα.

«Η εφαρμογή εκ μέρους της Ελλάδος αξιόπιστων και αναπτυξιακών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα την βοηθήσει να βγει ισχυρότερη από την οικονομική κρίση και να διαδραματίσει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή. Ελπίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας μπορούν να βρουν ρεαλιστική λύση, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει την οικονομική ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτές τις προσπάθειες ισχυροποίησης των θεμελίων της Ελλάδος για μακροπρόθεσμη ευημερία».

«Επίσης, συνεχίζουμε να συζητάμε τρόπους με τους οποίους η Ευρώπη μπορεί να προωθήσει την ζήτηση και την δημιουργία θέσεων εργασίας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί περιβάλλον υποστηρικτικό για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Σε αυτό εστιάζουμε» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα ενεργειακά, ο κ.Μπλίνκεν, δήλωσε «Εμείς και κάθε χώρα στην Ευρώπη έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον στην ενεργειακή διαφοροποίηση, σε σχέση με τι�� πηγές, τις μορφές ενέργειας και τις διαδρομές. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη ενεργειακή ασφάλεια και μέσα από αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζουμε την κατάσταση και σε αυτό εστιάζουμε στις συζητήσεις με τους ευρωπαίους εταίρους μας για τα ενεργειακά θέματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top