“Την κάτσαμε τη βάρκα”:ΕΜΠΛΟΚΗ ξανά στις διαπραγματεύσεις-ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ζητούν οι εταίροι

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

“Την κάτσαμε τη βάρκα”:ΕΜΠΛΟΚΗ ξανά στις διαπραγματεύσεις-ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ζητούν οι εταίροι

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο από ελληνικής πλευράς μία δήλωση προόδου στο Eurogoroup της Δευτέρας, "μαύρα σύννεφα" φαίνεται να σκεπάζουν και πάλι τις συνομιλίες Ελλάδας-δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, τα τελευταία δύο 24ωρα μετά και την κοινή δήλωση Τσίπρα-Γιούνκερ, "ομίχλη" γεμίζει και πάλι το τοπίο με τους εταίρους να ζητούν νέα μέτρα και το Μέγαρο Μαξίμου να διαμηνύει ότι «αν δεν είναι μια τακτική της τελευταίας στιγμής στις διαπραγματεύσεις, τότε πραγματικά υπάρχει πρόβλημα».

Πάντως στην κυβέρνηση εκτός από συγκρατημένη αισιοδοξία, υπάρχει και ανησυχία, γιατί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την διαπραγμάτευση, οι εταίροι επιμένουν να υλοποιηθεί το mail Χαρδούβελη, το οποίο δεν κατάφερε να περάσει ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το δημοσιονομικό κενό ανεβαίνει, γι' αυτό και ζητούν νέα μέτρα. Επίσης, ανοιχτό παραμένει το θέμα του ΦΠΑ για τα προϊόντα, με την Αθήνα να ζητά ο συντελεστής να διαμορφωθεί στο 16% και τους εταίρους να πιέζουν για 18-19%.

Επίσης, οι δανειστές δεν κάνουν πίσω στο ασφαλιστικό και επιμένουν στην ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος, ενώ στα εργασιακά ζητούν να μην περάσει το νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και τον κατώτατο μισθό, με το υπουργείο Εργασίας να διαμηνύει από την άλλη, πως θα νομοθετήσει μέχρι τέλος του μήνα.

Η κυβέρνηση καλεί τους εταίρους να δείξουν μια υπεύθυνη στάση και υπευθυνότητα στο πλαίσιο μιας αμοιβαίας επωφελούς λύσης, με τον πρωθυπουργό να είναι σε ανοιχτή γραμμή με Ευρωπαίους αξιωματούχους .

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top