Πρωτογενές έλλειμμα βλέπουν οι εταίροι και ζητούν τώρα επιπλέον μέτρα!

Διαφορά… 2 δις ευρώ με δέλεαρ την ευνοϊκή διευθέτηση του χρέους

Πρωτογενές έλλειμμα βλέπουν οι εταίροι και ζητούν τώρα επιπλέον μέτρα!
Πρωτογενές έλλειμμα βλέπουν οι θεσμοί και ζητούν νέα μέτρα, ύψους ενός δις ευρώ, προτού καλά-καλά ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, χθες το βράδυ, προτού ολοκληρώσουν οι διαπραγματευτές τις συζητήσεις τους, ενόψει του σημερινού EuroWorking Group και του Eurogroup της Δευτέρας, τα στελέχη της Κομισιόν ανέφεραν στους Έλληνες διαπραγματευτές ότι φέτος η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 0,5% ή και του 0,8%.

Η ελληνική πλευρά απάντησε ότι δεν το δέχεται αυτό και ότι έστω και οριακά θα υπάρχει πλεόνασμα (0,5%) και ότι ζητήθηκε για τον ίδιο λόγο να υπάρξει αναπροσαρμογή του στόχου για πλεόνασμα στο 1%.

Η διαφορά όμως ανάμεσα στο +0,5% και στο -0, 5% είναι συνολικά διαφορά της τάξης των 2 δις ευρώ! Και με την σειρά της συνεπάγεται επιπλέον μέτρα, πέρα από αυτά που συζητήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Για να μην τορπιλίσουν πάντως την συζήτηση στο EuroWorking Group οι διαπραγματευτές συμφώνησαν η συζήτηση να επαναληφθεί μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

«Δέλεαρ» πάντως προς την ελληνική πλευρά είν��ι από τους εταίρους το ζήτημα του χρέους.

Η εφημερίδα «Αγορά» αύριο δημοσιεύει την πρόταση για ένα μόνο δάνειο 46 δις ευρώ , μετά την «εξαγορά» από τους εταίρους του δανείου του ΔΝΤ, το οποίο θα περιορισθεί σε ρόλο παρατηρητή, ενώ η αποπληρωμή του ίδιου δανείου θα διευθετηθεί σε 50 χρόνια και με εξαιρετικά ευνοϊκά επιτόκια.

«Πάρτε μέτρα και μετά θα συζητήσουμε την ανάπτυξη» είναι το μήνυμα από τις Βρυξέλλες προς την Αθήνα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top