Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση με Ισπανό ΥΠΟΙΚ: συζητήσαμε για την ανάπτυξη

«Έχουν υποχρέωση οι λαοί μας να διαπραγματευτούν μία καλύτερη θέση»

Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση με  Ισπανό ΥΠΟΙΚ: συζητήσαμε για την ανάπτυξη
Στην επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη επικεντρώθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Βαρουφάκη, η συζήτηση στη σημερινή του συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του L. de Guindos.

«Καλύψαμε μια σειρά από ζητήματα, τα βραχυπρόθεσμα ζητήματα που όλοι γνωρίζουν σε σχέση με τη ρευστότητα, τη μεσοπρόθεσμη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Και το πιο σημαντικό από όλα, τη μακροπρόθεσμη διαδικασία η οποία θα φέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια διαδικασία ανάκαμψης, επενδύσεων και ουσιαστικής μεταβολής του κλίματος των τελευταίων πέντε ετών της βαθιάς αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε:

«Ο κ. Luis de Guindos ήταν σαφέστατος, όπως ήμουν κι εγώ μαζί του. Είμαστε Υπουργοί Οικονομικών δύο χωρών μελών της Ευρωζώνης. Δεν συνομιλούσαμε ως πολιτικοί, συνομιλούσαμε ως Υπουργοί Οικονομικών που εκπροσωπούν το 100% του λαού και των δύο χωρών. Δύο χώρες και δύο λαοί οι οποίοι έχουν υποχρέωση απέναντι στην ιστορία τους να διαπραγματευτούν μια καλή θέση της περιφέρειας εντός μιας αναπτυσσόμενης Ευρώπης που λειτουργεί ως χώρος κοινής ευημερίας για όλους τους λαούς». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top