Σαμαράς: Η κυβέρνηση κατεδαφίζει την Παιδεία-Καταργεί όλες τις μεταρρυθμίσεις

Συναντήθηκε με τους Πρυτάνεις και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

​Με τους Πρυτάνεις και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης συναντήθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός αφού συζήτησε μαζί τους τα «καυτά» θέματα της Παιδείας, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι παίρνει πίσω όλες τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών και οδηγεί σε κατεδάφιση ��ρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και ανώτατη Παιδεία.

«Οτιδήποτε έδινε σε στροφή στην ποιότητα, στην αξιοκρατία, στο νοικοκύρεμα, στη διαφάνεια και στη χρηστή διοίκηση καταργείται. Οτιδήποτε επαναφέρει τον κομματισμό, την ήσσονα προσπάθεια, τα πτυχία χωρίς αντίκρισμα και την ισοπέδωση προς τα κάτω, προωθείται» τόνισε.

Έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της αριστείας, την οποία θέλουν να καταργήσουν, θεωρώντας την «στίγμα» και «ασθένεια».

«Η διοίκηση των σχολείων και των πανεπιστημίων παραδίνεται στους συνδικαλιστικούς φορείς. Η αξιολόγηση, που παντού στον κόσμο θεωρείται προϋπόθεση μιας σύγχρονης ποιοτικής Παιδείας, εδώ ματαιώνεται. Οι Σύλλογοι διδασκόντων εκλέγουν τους Διευθυν��ές των Σχολείων και αυτοί με τη σειρά τους, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, επαναφέροντας έτσι τις γνωστές πελατειακές σχέσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τις Πρυτανικές και Κοσμητορικές Αρχές, όπου επανέρχονται στη διαδικασία εκλογής οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι» πρόσθεσε .

«Κάθε πρόοδος που είχε επιτευχθεί με ευρύτατες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, καταργείται! Κάθε μεταρρύθμιση ανατρέπεται. ��ο παλιό εκδικείται το καινούργιο. Η μανία των βολεμένων καταστρέφει κάθε βήμα προόδου. Φέρνουν, με κάθε τρόπο, ξανά την αναξιοκρατία και ξανά τον κομματισμό στην Παιδεία μας. Επαγγέλλονται τάχα το καινούργιο, αλλά στην πραγματικότητα μένουν γαντζωμένοι στο παλιό, που όλοι ξέρουμε ότι έχει χρεοκοπήσει! Δεν έχουν όραμα για την Παιδεία. Δεν έχουν σχέδιο για τον τόπο. Μόνο καταστροφική μανία για κάθε μεταρρύθμιση και επιμονή να τακτοποιήσουν τους βολεμένους τους», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top