Γ.Δραγασάκης στον Guardian: «H κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή για Grexit»

«Ελπίζω τη Δευτέρα πως θα υπάρξει μια ένδειξη προόδου...»

​Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian, εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία με τους δανειστές, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή για Grexit. Ακόμη, επεσήμανε ότι έχει βρεθεί «κοινό έδαφος» που επιτρέπει στις δύο πλευρές να φτάσουν σε συμφωνία.

«Ελπίζω τη Δευτέρα πως θα υπάρξει μια ένδειξη προόδου και ότι θα γίνει ορατή μια συμφωνία», σημείωσε ο κ.Δραγασάκης και πρόσθεσε:

«Ως τώρα οι συνομιλίες έχουν δείξει ότι υπάρχει κοινό έδαφος στις αλλαγές και στα πολιτικά μέτρα, συνεπώς πιστεύω ότι μια συμφωνία είναι δυνατή και αυτό θα είναι προς το συμφέρον όλων».

Ο ίδιος προειδοποίησε πως θα πρέπει να υπάρξει ανακούφιση της χώρας από το οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, ζητώντας συνεργασία από όλες τις πλευρές. Ακόμη, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και ξεκαθάρισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αποτελεί επιλογή, ούτε για την κυβέρνηση, ούτε και για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουμε εντολή για βιώσιμη λύση στο πλαίσιο της Ευρωζώνης» διευκρίνισε.

Ο κ. Δραγασάκης κατέστησε σαφές ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί πλέον μία προσωρινή συμφωνία, αλλά μία ολοκληρωμένη συμφωνία χρηματοδότησης αντί μεταρρυθμίσεων, ενώ εκτίμησε ότι για να είναι λειτουργικό το νέο σχέδιο, πρέπει να βασίζεται σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα μικρότερο του 2% και σε μία αναθεώρηση του χρέους.

Τέλος, ανέφερε ότι η κυβέρνηση περίμενε οι διαπραγματεύσεις να είναι σκληρές, καθώς όπως εκτίμησε η τρόικα δεν αντιπροσώπευε μόνο τους τρεις θεσμούς, αλλά ένα σύστημα εξουσίας, ένα κράτος εν κράτει, που είχε εξελιχθεί σε κυβέρνηση της χώρας. «Έπρεπε να αλλάξει αυτό το σύστημα και οι κανόνες του παιχνιδιού», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top