Καλεί πρώην υπουργούς η Επιτροπή Αλήθειας για το δημόσιο χρέος

«Η συνέχεια του κράτους, δεν είναι συνέχεια στην παρανομία» είπε στο Star, η Κωνσταντοπούλου

Καλεί πρώην υπουργούς η Επιτροπή Αλήθειας για το δημόσιο χρέος

​Λίστα με όσους πρώην αξιωματούχους, υπουργούς και εμπλεκόμενους σχετίζονται με την δημιουργία και διόγκωση του δημοσίου χρέους έχει καταρτίσει η Επιτροπή Αλήθειας για την διερεύνηση του χρέους.

Όπως είπε, σε συνέντευξη τύπου, η πρόεδρος της Βουλής, έχει ήδη συσταθεί μια υποεπιτροπή, η οποία θα καλέσει πρόσωπα που καταμαρτυρούν την αλήθεια για το δημόσιο χρέος, την περίοδο 2010-2015.

Παράλληλα, η Επιτροπή Αλήθειας το αμέσως επόμενο διάστημα θα απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα σε διεθνείς οργανισμούς που ενεπλάκησαν στις συμβάσεις μνημονίων της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την κα Κωνσταντοπούλου, έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή των απαραίτητων στοιχείων, τόσο από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο όσο και από τους δημόσιους φορείς, και πως από τώρα και στο εξής ξεκινά η ουσιαστική έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, που θα διερευνήσει πιο μέρος του δημόσιου χρέους είναι επαχθές, επονείδιστο, πως δημιουργήθηκε και πως διογκώθηκε.

Σε ερώτηση του Star και του Α.Αντωνόπουλου, η πρόεδρος της Βουλής αμφισβήτησε την συνέχεια του κράτους αναφορικά με τις υπογραφές των προηγούμενων κυβερνήσεων ��τα μνημόνια .

«Η συνέχεια του κράτους, δεν είναι συνέχεια στην παρανομία» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι πιθανόν να υπάρξει ένα προκαταρκτικό πόρισμα της επιτροπής στις 18 Ιουνίου, αλλά η ολοκλήρωση των διαδικασιών να διαρκέσει πέρα του έτους.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top