Καταγγελία ΚΚΕ κατά Ζ. Κωνσταντοπούλου: «καλύπτει και εξωραΐζει την Χρυσή Αυγή»!

«Κατηγορώ» από σύσσωμη την αντιπολίτευση για την στάση της στην επίθεση Λαγού

Καταγγελία ΚΚΕ κατά Ζ. Κωνσταντοπούλου: «καλύπτει και εξωραΐζει την Χρυσή  Αυγή»!
«Ομοβροντία» κριτικής στην Ζ. Κωνσταντοπούλου εκδηλώθηκε εκ νέου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης σήμερα το βράδυ, λόγω της στάσης της, στη Διάσκεψη των Προέδρων, έναντι της φραστικής επίθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού, στην βουλευτή του ΚΚΕ, Λ. Κανέλλη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του, στην οποία καταγγέλλει την «τραμπούκικη επίθεση» του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, ο οποίος εκτόξευσε απειλές κατά της Λιάνας Κανέλλη στους διαδρόμους της Βουλής, καταγγέλλει και την πρόεδρο της Βουλής.
«Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για τις απειλές που εκτόξευσε σήμερα κατά Λιάνας Κανέλλη για την παρουσία της ως μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Κατηγορεί όμως παράλληλα την Πρόεδρο της Βουλής ότι «κάλυψε» τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, καθώς αρνήθηκε να συζητηθεί και να καταδικασθεί το συγκεκριμένο περιστατικό στην Διάσκεψη των Προέδρων, «παραπέμποντάς το στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής».
Το αποτέλεσμα ήταν, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη διάσκεψη των προέδρων να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση.
«Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της βουλής καλύπτει και εξωραΐζει την ΧΑ, η κυβέρνηση και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό» επισημαίνει το ΚΚΕ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά τα όσα συνέβησαν στους διαδρόμους της Βουλής, οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Ποταμιού, στη διάσκεψη των προέδρων, ζήτησαν να υπάρξει πολιτική καταγγελία, αλλά η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Νικολόπουλος από τους ΑΝΕΛ αντέδρασαν και υποστήριξαν το θέμα πρέπει να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, επειδή, όπως υποστήριξαν, η Διάσκεψη των Προέδρων δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. «Η Διάσκεψη των Προέδρων δεν είναι δικαστήριο. Αν θέλει να κάνει μήνυση η Κανέλλη, δεν είναι κανένας από τους πρωταγωνιστές εδώ» υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου.
«Αυτά που κάνεις είναι απαράδεκτα. Πρέπει να κάνουμε ψηφοφορία για πολιτική καταδίκη», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ για να τον κατηγορήσει για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» η Πρόεδρος της Βουλής. «Αν θέλεις τιμώρησέ με», είπε ο κ. Καραθανασόπουλος και αποχώρησε.
Την συμπεριφορά της Ζ. Κωνσταντοπούλου καταδίκασαν, με ανακοινώσεις τους επίσης, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. «Θεωρούμε απορίας άξιο ότι το προεδρείο αντέδρασε ήπια στην επίθεση αυτή και δεν θέλησε να καταδικάσει η διάσκεψη πολιτικά την ενέργεια αυτή. Το πρόσχημα για παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας δεν πείθει» αναφέρει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του, ενώ το ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Το λυπηρό και περισσότερο ανησυχητικό γεγονός το οποίο και καταγγέλλουμε είναι η προσπάθεια που κατέβαλε η Πρόεδρος της Βουλής κα Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων να μην πάρει θέση τόσο η ίδια όσο και η Διάσκεψη και να μην καταδικάσουν την ωμή επίθεση του υπόδικου Χρυσαυγίτη Βουλευτή, παραπέμποντας το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας».
Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει επίσης ότι «η εμμονή της Προέδρου της Βουλής- παρά τις αντιδράσεις και τις επανειλημμένες εκκλήσεις των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της ΝΔ και του Ποταμιού- να μην υπάρξει όπως είχε συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, κατηγορηματική καταδίκη του περιστατικού, επιβεβαιώνει δυστυχώς την θέση μας για ιδιότυπη και άκρως επικίνδυνη για τη δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου, στάση της κας Κωνσταντοπούλου». Το ΠΑΣΟΚ καλεί για μια ακόμη φορά το ΣΥΡΙΖΑ «να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις προκλητικές απόψεις της κας Κωνσταντοπούλου που πλήττουν βάναυσα τη Δημοκρατία και αφήνουν στο απυρόβλητο τη δράση των Νεοναζί στο κοινοβούλιο».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top