Ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο αλλά με «ρωγμές» στην κυβερνητική πλειοψηφία

Απείχε η Κωνσταντοπούλου στο άρθρο 5, διαφοροποιήθηκαν Χαϊκάλης-Κάντανας (ΑΝΕΛ)

Ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο αλλά με «ρωγμές» στην κυβερνητική πλειοψηφία
Ρωγμές προκάλεσε στην κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απείχε από το επίμαχο άρθρο 5, στο οποίο έχει ασκηθεί κριτική ότι μπορεί να προκαλέσει Grexit για εθνικές ομάδες και συλλόγους από τις διεθνείς διοργανώσεις ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ καταψήφισε όλα τα άρθρα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης. Ένας άλλος βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο κ. Κάντανας, διαφοροποιήθηκε επίσης ως προς το άρθρο 5. Συνολικά, το ίδιο άρθρο ψηφίστηκε από 246 βουλευτές και εκ των οποίων υπερψήφισαν 146, καταψήφισαν 67 και «παρών» δήλωσαν 33.
Η αποχή της Προέδρου της Βουλής από την ψηφοφορία για το άρθρο 5 του αθλητικού νομοσχεδίου σχολιάσθηκε πάντως από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. «Η πρόεδρος της Βουλής έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και σε άλλες ψηφοφορίες» δήλωσε ο κ. Κοντονής συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.
Εντύπωση προκάλεσε και η αντίδραση από την πλευρά του κ. Γιακουμάτου, ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις και τις βελτιώσεις, για να αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι. «Ο νόμος καταλύει το αυτοδιοίκητο. Είπατε και κάτι άλλο, πιο επικίνδυνο. Ωραία, ψηφίζουμε το νόμο και αν η ΟΥΕΦΑ διαφωνήσει θα φέρω τροπολογία. Είναι σοβαρά αυτά; Είναι σοβαρά; Είπατε ότι αν πάνε να μας πετάξουν έξω θα το αλλάξω! Σας λέω κάτι κύριε υπουργέ, προσπαθείτε να καταλύσετε το αυτοδιοίκητο με Δούρειο Ίππο το υπουργείο σας. Χθες είδα ματς και ζήλεψα. Είδα Μπάρτσα-Μπάγερν. 112.000 φίλαθλοι. Ούτε τσιγάρο δεν άναψαν. Είμαστε δίπλα, να βοηθήσουμε. Πονάει το κεφάλι, δεν το κόβεις» υποστήριξε.
«Πολλοί συνάδελφοι, οι οποίοι μας καλούν να πάρουμε μέτρα, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αποβολή των ελληνικών ομάδων, συγχρόνως μας προτρέπουν να πάρουμε μέτρα για ζητήματα που αποτελούν τον πυρήνα του αυτοδιοίκητου. Μας λένε πάρτε νομοθετικά μέτρα. Δεν το καταλαβαίνω. Από τη μία προτρέπετε να νομοθετήσει η κυβέρνηση κατά παράβαση του αυτοδιοίκητου. Από την άλλη, οι ίδιοι μας λέτε ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου των ομάδων» απάντησε ο κ. Κοντονής.
ΒΙΝΤΕΟ STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top