Μάρδας: Κοντά στο Φλεβάρη τα έβγαλα τα λεφτά – Επίθεση από Γεωργιάδη

Κόντρα και με ΠΑΣΟΚ: «Άγρια συκοφάντηση» καταγγέλλει ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ

Νέες διαστάσεις στο θέμα με τη μεταφορά ποσού στο εξωτερικό έδωσε ο Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή Online του Mega είπε ότι τελικά έβγαλε περίπου 40.000 ευρώ στο εξωτερικό κοντά στον Φλεβάρη και όχι Νοέμβριο με Δεκέμβριο, όπως είχε αρχικά πει.

«Τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι μια άνευ προηγουμένου άγρια συκοφάντηση σε βάρος μου. Αύριο όλοι οι βουλευτές θα έχουν βεβαίωση, η οποία θα λέει πως δεν έχω βγά��ει ούτε ένα ευρώ στο εξωτερικό την επίμαχη περίοδο που είμαι υπουργός και πως δεν έχω κανένα λογαριασμό στο Λουξεμβούργο. Τα 30-40.000 ευρώ που έβγαλα είναι μια υπόθεση παλιά. Ήταν όταν ήμουν εκτός κυβέρνησης, μερικές μέρες πριν φύγει η κόρη μου στο εξωτερικό, πάρα πολύ κοντά στο Φλεβάρη. Η κόρη μου βέβαια δεν πέρασε τις εξετάσεις, όπως περιμέναμε, παρέμεινε στην Ελλάδα και θα πάει λίγο καιρό. Και φυσικά δεν είναι χρήματα που δεν έχω δηλωμένα στο πόθεν έσχες» είπε ο κ. Μάρδας.
Η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν έντονη: «Δηλαδή μας λέτε ότι συνέπεσε 2-3 μέρες προ των εκλογών, ξέροντας όλοι ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλετε τα λεφτά στο Βέλγιο, χωρίς να ξέρετε αν θα περάσει η κόρη σας; Με συγχωρείτε αλλά εγώ δεν σας πιστεύω, θέλω να σας πιστεύω. Εγώ πιστεύω ότι τα βγάλατε επειδή φοβηθήκατε τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αν θέλετε τη γνώμη μου, καλώς τα βγάλατε».

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση-απάντηση στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά τις αναφορές του κ. Μάρδα στο facebook την Τετάρτη, όπου σε ανάρτησή του φωτογράφισε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των 80.000 ευρώ.
mard.jpg
Η Χαριλαου Τρικούπη τον χαρακτήρισε «περιπλανώμενο τυχοδιώκτη», κάνοντας λόγο για γραφικές δηλώσεις.
Τι απάντησε στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Μάρδας

«Πολιτικός τυχοδιωκτισμός είναι η μανία παραμονής στην εξουσία, κάτω από οποιουσδήποτε όρους, εισάγοντας Μνημόνια και σκληρά μέτρα λιτότητας. Το ΠΑΣΟΚ με ένα κείμενο, όλο εμπάθεια, εξακολουθεί την πολιτική των προσωπικών βολών εναντίον μου, που εγκαινίασε προ ημερών στη Βουλή» ανταπάντησε στη Χαριλάου Τρικούπη ο κ. Μάρδας.
«Αντί το ΠΑΣΟΚ να με καλεί να είμαι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις μου, καλύτερα να φροντίσει το ίδιο να είναι προσεκτικό στις ανακοινώσ��ις που βγάζει, ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης… το ΠΑΣΟΚ των μνημονίων, του ΔΝΤ, του PSI και των σκληρών μέτρων λιτότητας, καλύτερα να είναι πιο προσεκτικό όταν σχολιάζει με βαρύγδουπες εκφράσεις περί πολιτικού τυχοδιωκτισμού, κενές ουσιαστικού περιεχομένου» πρόσθεσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μάρδα:
«Πολιτικός τυχοδιωκτισμός είναι η μανία παραμονής στην εξουσία, κάτω από οποιουσδήποτε όρους, εισάγοντας Μνημόνια και σκληρά μέτρα λιτότητας. Το ΠΑΣΟΚ με ένα κείμενο, όλο εμπάθεια, εξακολουθεί την πολιτική των προσωπικών βολών εναντίον μου, που εγκαινίασε προ ημερών στη Βουλή.
Ως προς τη συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου, σύμφωνα με την οποία δήθεν μετέφερα 80 χιλιάδες ευρώ, τον Μάρτιο, στο Λουξεμβούργο και η οποία καταρρίπτεται με τα όσα αποδεικτικά στοιχεία προσκόμισα, εκεί το ΠΑΣΟΚ τηρεί σιγή ιχθύος, που δείχνει σε κάποιους πολλά! Αρκέστηκε απλά να σχολιάσει την αργοπορημένη αντίδρασή μου στην ανώνυμη καταγγελία.
Αντί το ΠΑΣΟΚ να με καλεί να είμαι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις μου, καλύτερα να φροντίσει το ίδιο να είναι προσεκτικό στις ανακοινώσεις που βγάζει, ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης. Αναλυτικότερα, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), (αυτός είναι ο σωστός τίτλος του Οργανισμού και όχι αυτός που γράφει το ΠΑΣΟΚ!) του οποίου διετέλεσα διευθύνων σύμβουλος την περίοδο Οκτώβριος 2002 – Απρίλιος 2004, ανήκε τότε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και όχι στο Υπουργείο Ανάπτυξης, άρα η σύνδεση μου με τον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι σκόπιμα και προβοκατόρικα λανθασμένη. Από το βήμα της Βουλής έχω δηλώσει ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος όταν ανέλαβε υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε την παραίτηση μου από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, όπως και έγινε. Ως προς τα σχόλια για την πολιτική μου διαδρομή, το ΠΑΣΟΚ των μνημονίων, του ΔΝΤ, του PSI και των σκληρών μέτρων λιτότητας, καλύτερα να είναι πιο προσεκτικό όταν σχολιάζει με βαρύγδουπες εκφράσεις περί πολιτικού τυχοδιωκτισμού, κενές ουσιαστικού περιεχομένου.
Ως προς τη θέση μ��υ που έκαναν σημαία κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναφορικά με την προσδοκία που εξέφρασα για την γρήγορη κάλυψη ενός ταμειακού κενού, που παρουσιάστηκε κάποιες ημέρες τον προηγούμενο μήνα, σημειώνονται τα ακόλουθα: Ας ξαναδιαβάσουν προσεκτικά τις δηλώσεις μου και να μη στέκονται μόνο στους τίτλους των ΜΜΕ, γιατί χάνουν την ουσία. Όποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης, κατείχε θέση ευθύνης στο Λογιστήριο του Κράτους, καθώς γνωρίζει από οικονομική διαχείριση, δεν άνοιξε το στόμα του στη Βουλή για να ασκήσει την οποιανδήποτε κριτική στο συγκεκριμένο θέμα. Αντίθετα άτομα που δεν έχουν την παραμικρή γνώση για την οικονομία, ή δε γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας ενός Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς θεωρούν ότι είναι ειδικοί επί παντός επιστητού θέματος και χωρίς να διαβάζουν τις δηλώσεις μου –αλλά μόνο τους τίτλους που τις συνόδευαν– εξέφρασαν άποψη. Αποτέλεσμα που δεν σχολιάστηκε: Το ταμειακό κενό που προσδοκούσαμε να καλύψουμε, τελικά υπερκαλύφθηκε προς έκπληξη πολλών, και αυτό δεν έγινε σε λίγες ώρες, όπως κάποιοι θέλουν να εμφανίζουν, παραφράζοντας αποσπασματικά τις δηλώσεις μου, αλλά ως αποτέλεσμα πολλών ημερών, σκληρής δουλειάς και προσεκτικής ανάλυσης των δεδομένων του προϋπολογισμού».
ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top