Κ. Καραμανλής: «Μειώσαμε τα ελλείμματα αλλά χάσαμε τη σχέση μας με την κοινωνία»

«Αν θέλουμε να πάμε ξανά μπροστά ως παράταξη, θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας»

​Για τα αίτια της ήττας της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραμανλής σε προεκλογική εκδήλωση της ΔΑΠ και μπροστά σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο.

IMG_1402.jpg

Ο κ. Καραμανλής ξεκίνησε την ομιλία του με το προεκλογικό σλόγκαν της ΔΑΠ «ήρθε η ώρα να ενώσω τη φωνή μου με τις φωνές σας» κ��ι τόνισε:

IMG_1408.jpg

«Όταν ανέλαβε να αντιμετωπίσει αυτή την πρωτοφανή κρίση, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί η χώρα. Έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά, αξιοποιώντας τις μεγάλες θυσίες των πολιτών. Ισοσκέλισε προϋπολογισμούς, έκανε την οικονομία πιο ανταγωνιστική, έθεσε τις στέρεες βάσεις που σταδιακά οδηγούσαν στην οικονομική ανάταση. Αλλά η πορεία αυτή ανακόπηκε απότομα, όπως το 2009... Βέβαια, δεν τα έκανε όλα τέλεια. Κι αν θέλουμε να πάμε ξανά μπροστά ως παράταξη, θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας».

IMG_1407.jpg
«Γιατί μπορεί να μειώθηκαν τα ελλείμματα στην οικονομία, αλλά δημιουργήθηκαν ελλείμματα στη σχέση της παράταξής μας με την κοινωνία. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν συνομιλούμε με πλατιά λαϊκά στρώματα. Έχουμε χάσει το συντονισμό μας με τον παλμό της κοινωνίας. Αν δεν τον ξαναβρούμε σύντομα, η Νέα Δημοκρατία δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη μεγάλη παράταξη που γεννήθηκε το 1974», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

IMG_1403.jpg

Αναφερόμενος μάλιστα στη στάση που πρέπει να κρατήσει η ΝΔ το επόμενο διάστημα σημείωσε ότι «σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα, όσες διαφωνίες και αν έχουμε με τη σημερινή κυβέρνηση, θέλουμε την επιτυχία της χώρας. Κι αν μπορούμε να βοηθήσουμε για την πατρίδα μας, ασφαλώς θα το κάνουμε και αυτό. Δεν μπορεί η παράταξή μας να περιμένει χαιρέκακα στη γωνία. Δεν της ταιριάζει. Δεν είναι αυτό το παράδειγμα της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή το 2004-2009. Δεν είναι αυτός ο ιστορικός μας ρόλος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top