ΥΠΟΙΚ: Σκευωρία που έπεσε στο κενό τα περί εμβάσματος του Μάρδα

Κατηγορεί την «Bild» για εχθρική στάση απέναντι στην κυβέρνηση και τη χώρα

​Για «σκευωρία που έπεσε στο κενό» κάνει λόγο, το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία «αναπληρωτής υπουργός μετέφερε τον Μάρτιο 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου».

Παράλληλα, καταλογίζει στη γερμανική εφήμερα «Bild», εχθρική στάση απέναντι στην κυβέρνηση και τη χώρα, προαναγγέλλοντας ότι θα κατατεθεί αγωγή εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το υπουργείο Οικονομικών, εξηγεί ότι η γερμανική εφημερίδα ανέφερε το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, αναπαράγοντας το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», το οποίο φωτογράφιζε, χωρίς να κατονομάζει τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Επιπλέον τονίζει ότι, ο κ. Μάρδας διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα, ξεκαθαρίζοντας ότι από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του έως σήμερα δεν έκανε ο ίδιος ή η σύζυγός του, οποιαδήποτ�� μετακίνηση κεφαλαίων προς το εξωτερικό.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι ο κ.Μάρδας έστειλε πέραν των άλλων αποδεικτικών στοιχείων, στο γραφείο του πρωθυπουργού έγγραφη βεβαίωση της τράπεζας Eurobank που επιβεβαιώνει ότι δεν έχει γίνει κίνηση ούτε ενός ευρώ προς το εξωτερικό κατά την επίμαχη περίοδο.

Επίσης, συνεχίζει το υπουργείο, τονίζεται στη βεβαίωση ότι ουδέποτε κατά το παρελθόν έκανε μετακίνηση 80.000 χιλιάδων ευρώ ή προέβη σε αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων ιδίου ποσού από το Λουξεμβούργο, ενώ η βεβαίωση της τράπεζας θα σταλεί σε όλους τους βουλευτές.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί το εκδοτικό συγκρότημα «Θεσσαλονίκη – Μακεδονία» να δώσει στον αναπληρωτή υπουργό τα στοιχε��α που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα ζητηθεί η δικαστική συνδρομή.

«Αυτό δεν θα γίνει, αν η διοίκηση της δηλώσει κατηγορηματικά, με αναφορά στην πρώτη σελίδα, ότι το επίμαχο δημοσίευμα δεν αφορά στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας το θέμα, έκαναν λόγο για «χυδαία συκοφαντία στο πρόσωπο του κ Μάρδα και προβοκάτσια στρεφόμενη εναντίον της κυβέρνησης», τονίζοντας ότι από το πόθεν έσχες που κατέθεσε ο στη Βουλή με ημερομηνία 27/04/2015 και από φωτοαντίγραφα όλων των λογαριασμών του και των κινήσεων τους αποδεικνύεται περίτρανα αυτό.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top