Κοινή δήλωση Τσίπρα-Γιουνκέρ για «πρόοδο» στις συνομιλίες!

Μιλούν για «σύγκλιση απόψεων» σε συντάξεις-συλλογικές διαπραγματεύσεις

Ελπίδες ότι υπάρχει «φως» για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και εταίρων δημιουργεί η κοινή δήλωση Γιουνκέρ – Τσίπρα ύστερα από την σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία, στην οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα των συντάξεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Μάλιστα, για πρώτη φορά αναφέρεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ολοκλήρωση της αξιολόγησ��ς.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός «κατέγραψαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδος και των εταίρων της πάνω στο ζήτημα της αναλυτικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση».

Όπως αναφέρεται επίσης στην κοινή δήλωση, «ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημασία των μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της τρίτης ηλικίας».

Η κοινή δήλωση καταλήγει: «Επίσης, συζήτησαν την ανάγκη οι μισθολογικές εξελίξεις και ��ι εσμοί της αγοράς εργασίας να διαδραματίσουν ένα υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι εποικοδομητικές συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν στα πλαίσια του Brussels Group».

"Πρασίνισε" ο γενικός δείκτης μετά τις ανακοινώσεις

Η κοινή δήλωση Τσίπρα-Γιουνκέρ, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Σόιμπλε για την βοήθεια που χρειάζεται η Ελλάδα, έγιναν αιτία να "γυρίσει" ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και να κλείσει η συνεδρίαση με άνοδο 2,86%, στην οποία πρωταγωνίστησαν οι τράπεζες.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top