Μαξίμου: Δεν καταργείται ούτε κατά διάνοια η "Διαύγεια"

Απάντηση σε άρθρο γνωστής εφημερίδας

Μαξίμου: Δεν καταργείται ούτε κατά διάνοια η "Διαύγεια"

​Την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε ένα νέο άρθρο από την εφημερίδα «Καθημερινή» για την Διαύγεια.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, διαβάζοντας ότι είναι «ακατανόητη η απόφαση της κατάργησης της Διαύγειας», έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι «δεν καταργείται, ούτε κατά διάνοια, καθώς αποτελεί πολύτιμο εργαλείο διαφάνειας και ελέγχου των πράξεων της διοίκησης». Όπως διευκρινίζουν μάλιστα, φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να την αναπτύξει περαιτέρω.

Επίσης, κυβερνητικοί κύκλοι ξεκαθαρίζουν ότι «δεν καταργείται καμία υποχρέωση δημοσίευσης πράξεων δαπανών» .

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «με την επίμαχη τροπολογία επιχειρείται μια “τεχνικού τύπου” διευθέτηση για την διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας δαπανών συγκεκριμένου οικονομικού έτους, η πληρωμή των οποίων μετακυλύεται και διενεργείται σε βάρος των πιστώσεων του επόμενου οικονομικού έτους.Αυτό γίνεται για να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά».

Κλείνοντας, συνεργάτες του πρωθυπουργού καλούν μάλιστα όσους γράφουν σχετικά άρθρα να διαβάζουν.

«Ας μπουν στον κόπο ορισμένοι, επιτέλους, να διαβάσουν την επίμαχη τροπολογία» καταλήγουν

Τι έγραφε το άρθρο που προκάλεσε την παρέμβαση

«Η Διαύγεια ήταν μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών. Το ξήλωμά της, χωρίς καμία απολύτως βάσιμη δικαιολογία, είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Οι πολίτες μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αποφάσεις διορισμών, στις δαπάνες κρατικών υπηρεσιών και σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Χωρίς τη Διαύγεια είναι βέβαιο ότι οι φαύλοι και οι σπάταλοι θα μπορούν να κρύβονται πίσω από το πέπλο της αδιαφάνειας. Πρόκειται για ακατανόητη απόφαση» ανέφερε μεταξύ άλλων το επίμαχο άρθρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top