Μετά το non paper για αδυναμία επίτευξης συμβιβασμού ήρθαν και οι διευκρινίσεις

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

​Καθησυχαστική εμφανίζεται η κυβέρνηση όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, παρά τις διαρροές από κύκλους του Μαξίμου περί «χάσματος» μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο του Star με την Μ.Ζαχαρέα, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις η κυβέρνηση επιμένει πως δεν έχει επιλογή την ρήξη, αλλά στόχος είναι να τεθούν οι θεσμοί προ των ευθυνών τους .

«Δεν πρόκειται για ρήξη, ούτε για πολιτικό αδιέξοδο» διαμηνύουν, επισημαίνον��ας πως, αυτό που επιδιώκεται από την κυβέρνηση είναι να βρεθεί κοινή γραμμή μεταξύ των θεσμών και να διευκολυνθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσα από την ανάδειξη της διάστασης απόψεων μεταξύ Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η κυβέρνηση επιχειρεί να εξυπηρετήσει και την δική της στρατηγική, που δεν είναι άλλη από την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ως αντάλλαγμα στο ενδεχόμενο λήψης μέτρων.

Ωστόσο, οι διαρροές που κυκλοφόρησαν νωρίτερα από το Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει και αργεί να πάρει ��ποφάσεις, ενώ ο κ.Δένδιας από την Βουλή "κατακεραύνωσε" την κυβέρνηση ότι, ενημερώνει τον ελληνικό λαό για τις ��ρίσιμες διαπραγματεύσεις με non paper.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top