BBC: Στις 11 Μαΐου θα μάθουμε εάν η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ

"Η χώρα είναι αντιμέτωπη με την εσωτερική χρεοκοπία"

BBC: Στις 11 Μαΐου θα μάθουμε εάν η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ

​«Βροχή» πέφτουν τα δημοσιεύματα για την Ελλάδα και σήμερα στον ξένο τύπο! Το BBC το πρωί ανέφερε πως «η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την εσωτερική χρεοκοπία σε περισσότερους από έναν τομείς», επισημαίνοντας πως το κράτος δεν πληρώνει εδώ και μερικούς μήνες, προμηθευτές και άλλους συνεργάτες

Το BBC έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία, των οποίων οι προμηθευτές παραμένουν απλήρωτοι, εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες, παραθέτοντας και δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα, ο οποίος επιβεβαίωνε πως η αβεβαιότητα είναι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα και απειλεί ακόμα και τις πιο υγιείς επιχει��ήσεις, που κατόρθωναν ως τώρα να πληρώνουν μισθούς παρά την κρίση.

Λίγες ώρες αργότερα, το BBC με νέο ρεπορτάζ αποκάλυψε πως το Eurogroup της 11ης Μαΐου θα είναι απόλυτα καθοριστικό για το εάν θα υπάρξει ή όχι Grexit.

Την παραπάνω άποψη εξέφρασαν στο BBC αρκετοί υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης, αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι, τονίζοντας ότι η Γερμανία έχει χάσει την υπομονή της με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στην Ευρωζώνη έχει εμφανιστεί μία περίεργη συμμαχία μεταξύ μινιμαλιστών και μαξιμαλιστών, σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα. Οι μινιμαλιστές πιστεύουν ότι η Ευρωζώνη διαθέτει πλέον τα κατάλληλα «μαξιλάρια» και έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις ενός Grexit. Οι μαξιμαλιστές ευελπιστούν ότι, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωζώνης θα εφαρμόζονται, μέσω ενός Grexit, θα δημιουργήσουν ένα «φόβητρο» που μπορεί να τρομάξει τόσο τους πολιτικούς όσο και τους πολίτες. Ένα Grexit αποτελεί το κατάλληλο «φόβητρο». Επίσης, καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί να δοθεί η εντύπωση σε λαϊκίστικα κόμματα -όπως το Podemos στην Ισπανία ή το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία- ότι μπορείς να μη συμβαδίσεις με τους κανόνες της Ευρωζώνης και να έχεις αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top