Κυβέρνηση: «Δημοσιογραφική χυδαιότητα τα περί υπουργού που μετέφερε 80.000 ευρώ»

Καλεί την εφημερίδα να δημοσιεύσει άμεσα τα στοιχεία

«Δημοσιογραφική χυδαιότητα» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση με ανεπίσημο ενημερωτικό της σημείωμα το δημοσίευμα εφημερίδας της Θεσσαλονίκης για αναπληρωτή υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για «γνωστή πρακτική» να βγει ένα «ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα», στο οποίο «δεν αναφέρεται όνομα για να μην υπάρξουν μηνύσεις, και δουλειά αναλαμβάνουν οι δι��φοροι καλοθελητές ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα».

Συμπληρώνει επίσης ότι «όταν γίνουν οι μηνύσεις και αποκαλυφθεί η προβοκάτσια, τότε αυτοί οι κύκλοι, θεωρούν ότι μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια η ζημιά έχει γίνει».

Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι «προβοκάτσιες και συκοφαντίες δεν γίνονται ανεκτές στη Δημοκρατία» και απευθύνει το ερώτημα προς την εφημερίδα: « Έχει ή δεν έχει στοιχεία για μεταφορά 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου από εν ενεργεία αναπληρωτή Υπουργό της κυβέρνησης;».

Καλεί επίσης την εφημερίδα «αν έχει στοιχεία να τα δημοσιοποιήσει άμεσα», καθώς «αν τα στοιχεία είναι αληθή δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα γιατί δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες από την ��ημοσιοποίηση της αλήθειας, αντίθετα είναι υποχρέωση του Τύπου».

Αν δεν έχει στοιχεία όμως αναφέρει ότι οφείλει να ανασκευάσει το δημοσίευμα με την σαφή διατύπωση «δεν έχουμε στοιχεία για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο στο Λουξεμβούργο» και καταλήγει:

«Αν το εκδοτικό συγκρότημα δεν πράξει ένα από τα δύο είναι υπόλογο για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης».

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top