Κ. Ήσυχος: «Δεν πρέπει να πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ στις 12 Μαΐου»!

Δήλωση-«βόμβα» από τον αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας

Κ. Ήσυχος: «Δεν  πρέπει να πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ στις 12 Μαΐου»!
Μία δήλωση-«βόμβα» έκανε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, συνιστώντας στην κυβέρνησή του να μην πληρώσει τα χρήματα της δόσης στο ΔΝΤ στις 12 Μαΐου!

Απαντώντας συγκεκριμένα στην ερώτηση για την πληρωμή 1 δις στο ΔΝΤ και αν αυτά τα χρήματα σε αυτή τη φάση πρέπει να τα δώσουμε ή όχι, ανέφερε:

«Κατά τη γνώμη δεν πρέπει να τα δώσουμε γιατί το βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να πληρώνονται συντάξεις και μισθοί και είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και είναι δέσμευση του πρωθυπουργού ότι βασική μας δέσμευση απέναντι στον λαό είναι να μην περικοπούν οι συντάξεις και το δικαίωμα της σύνταξης και του μισθού να μην μπουν στις καλένδες. Επομένως οι δανειστές πρέπει να κατανοήσουν ότι και αυτοί έχουν επιλογές και αυτοί έχουν διλήμματα, τα διλήμματα δεν είναι μόνο για μας».

Με αφορμή επίσης τις πληροφορίες ότι το ΔΝΤ ζητά από τους ευρωπαίους διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, ο κ. Ήσυχος σχολίασε: «Δεν μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τα μεγάλα ζιγκ ζαγκ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κριστιν Λαγκάρντ». Όπως πρόσθεσε « δύσκολα μπορεί κανείς να πάρει σοβαρά προσεγγίσεις που θα ακυρωθούν αύ��ιο από τους ίδιους που σήμερα λένε άλλα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top