Ευρώ και μνημόνιο αλλά όχι… με Σαμαρά επιλέγουν οι Έλληνες!

Ένας στους τέσσερις επιλέγει… στρώμα αντί τράπεζας!

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν μερικά από τα ευρήματα της έρευνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία καταγράφει απαισιοδοξία από τους πολίτες για την πορεία της οικονομίας.

r02.jpg

Αν και η πλειοψηφία βαθμολογεί την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης Τσίπρα κάτω του μετρίου, σε ερώτηση για το αν μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά θα τα πήγαινε καλύτερα, μόλις το 15,5% απαντά θετικά! Το 56,5% απαντά αρνητικά, ενώ… μία από τα ίδια θε��ρεί ότι θα ήταν το 21,5%.

r03.jpg

Την ίδια ώρα, σε ερώτηση για δημοψήφισμα αν οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε αδιέξοδο, 2 στους 3 Έλληνες (66,5%) επιλέγουν ευρώ στο ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», ενώ μόλις 27% επιλέγουν το δεύτερο.

Σε δεύτερο ερώτημα, που συνδυάζει την παραμονή στο ευρώ με εφαρμογή ενός νέου μνημονίου και την επιστροφή στη δραχμή με ανεξάρτητη δημοσιονομική πολιτική, το 55,5% επιλέγει το πρώτο, ενώ υπέρ του δεύτερου τάσσεται το 35%.

r01.jpg

Τέλος, στρώμα αντί… τράπεζας επ��λέγει εν μέσω αβεβαιότητας 1 στους 4 Έλληνες. Στην ερώτηση «τι θα συμβουλεύατε έναν φίλο σας με 10.000 ευρώ», το 25,5% απαντά πως θα του πρότεινε να τα φυλάξει «σε ασφαλές μέρος», το 14% να τα στείλει στο εξωτερικό, το 6,5% να τα τοποθετήσει σε θυρίδα, ενώ λιγότερο από 1 στους 2 (46,5%) επιλέγουν την κατάθεση στην τράπεζα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top