Γιούνκερ: Δεν αποτελεί επιλογή το Grexit

«Η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε τις σωστές κινήσεις»

Γιούνκερ: Δεν αποτελεί επιλογή το Grexit

Να βάλει στο ντουλάπι τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ που έχουν φουντώσει θέλησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Το Grexit δεν αποτελεί επιλογή» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν στο Βέλγιο, εξηγώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε κινδύνους για όλη την Ευρώπη.

Ο Γιούνκερ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει αλληλεγγύη στη χώρα μας ωστόσο ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις απέναντι στην ευρωζώνη και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη.

«Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη. Δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιμετωπίζουμε τον ελληνικό λαό σαν να είναι το παραμελημένο κομμάτι της Ευρώπης» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος δεν «ξέχασε» τον καλό του φίλο Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχε χθες συνάντηση, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έκανε τις σωστές κινήσεις. Αυτοί που αμφισβητούσαν αυτές τις κινήσεις κέρδισαν τις εκλογές και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνσή μας και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε επαρκώς σε αυτά τα βήματα».

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top